Μολότοφ, εμπρηστικές βόμβες και σχέδια καταδρομικών επιθέσεων στην κατάληψη Gare

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν οι τέσσερις συλληφθέντες αντιεξουσιαστές, που ήταν μέσα στο κατειλημμένο κτίριο της οδού Καλλιδρομίου (σ.σ. κατάληψη GARE) στα Εξάρχεια, στο οποίο έκανε επέμβαση η ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς ενώ την ώρα της επέμβασης, οι καταληψίες προσπαθούσαν να πετάξουν σε διπλανές ταράτσες άλλους αντίστοιχους μηχανισμούς, που υπήρχαν μέσα στο κτίριο, για να μην τους εντοπίσει η αστυνομία. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, εμπρηστικές μολότοφ, βαριοπούλες και γάντια αμιάντου. Παράλληλα, εντοπίστηκαν δύο λάπτοπ, αλλά και ένας φορητός ασύρματος, συντονισμένος στις συχνότητες της αστυνομίας. Ανάμεσα στα ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιδιόχειρες σημειώσεις και ατζέντες με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα. Σε αυτά φαίνεται πως υπάρχουν σχέδια για καταδρομικές επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Τέλος, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 43χρονος που κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική και είχε κατηγορηθεί ως μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα