Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων; Last year…

 

Όσοι από τους συμβασιούχους υπαλλήλους που εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση ήλπιζαν ότι… ήγγικεν η ώρα της μονιμοποίησης μάλλον θα μείνουν με την ελπίδα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται στο ΠΑΣΟΚ κατόπιν σχετικής μελέτης των όσων προβλέπονται στη συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Συγκεκριμένα, από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος παραπέμπουν στη σελίδα 691 του μνημονίου και στον επίμαχο πίνακα ο οποίος στις στήλες με τις προβλεπόμενες προσλήψεις στους ΟΤΑ για τα έτη 2018 και 2019 υπάρχει ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό! Τουτέστιν ουδείς συμβασιούχος ή άλλος υπάλληλος σε όλους τους δήμους και όλες τις περιφέρειες της χώρας προβλέπεται να μονιμοποιηθεί ή να προσληφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συμφωνία υπάρχει πρόβλεψη για 4.000 και πλέον αποχωρήσεις υπαλλήλων στους αυτοδιοικητικούς φορείς τη διετία 2018-2019, την ίδια ώρα που για την κάλυψη των αναγκών της Κεντρικής Διοίκησης προβλέπονται 7.685 προσλήψεις για το 2018 και το 2019.

Υπό αυτό το πρίσμα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ επιμένουν να κατηγορούν την κυβερνητική πλειοψηφία για εμπαιγμό, εξηγώντας ότι και δεν δίνει λύση στην ομηρία των συμβασιούχων μονιμοποιώντας τους, αλλά τους κοροϊδεύει για μήνες τάζοντας «ρυθμίσεις» που θα λύσουν το πρόβλημα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα