Μουδιασμένο ξεκίνημα, εντυπωσιακό φινάλε

Άλλη μία σεζόν έφτασε στο τέλος της με τις καθημερινές εκπομπές να ρίχνουν αυλαία, τα show να ολοκληρώνονται το ένα μετά το άλλο και σταδιακά το πρόγραμμα των καναλιών να γεμίζουν –με τι άλλο;– επαναλήψεις.

Της Αντωνίας Μαραγούσια

Μία ιδιαίτερη χρονιά που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για αρκετά κανάλια που δεν ήξεραν πότε θα διακοπεί βάναυσα η προβολή τους, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει ο Νίκος Παππάς για τους σταθμούς που δεν είχαν πάρει άδεια.

Μεγάλα κανάλια, όπως ο Alpha, το STAR αλλά και το πολύπαθο MEGA έμειναν εκτός νυμφώνος περιμένοντας την ώρα του «μαύρου». Λογικό κι επόμενο ήταν, λοιπόν, η σεζόν να ξεκινήσει πολύ μουδιασμένα για όλους τους εργαζόμενους στην τηλεόραση. Μετά τις 13 Ιανουαρίου πάντως και την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο για τις άδειες, άπαντες ανάσαναν βαθιά σε μία σεζόν πάντως, που βρισκόταν ήδη στα μέσα της.

Ασταμάτητος ο Παπαδάκης
Εκείνοι που ξεκίνησαν δυναμικά είχαν και αντίστοιχη πορεία λοιπόν. Ξεκινώντας από την πρωινή ζώνη, εκείνος που για μία ακόμα φορά επικράτησε και μάλιστα αυξάνοντας τα ποσοστά του ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης, που χωρίς να έχει τους ΚαμπουράκηΟικονομέα απέναντί του, εδραιώθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Εξαιρετικό ξεκίνημα αλλά και φίνις από τη Φαίη Σκορδά, η οποία χωρίς ουσιαστικά να έχει αντίπαλο, μετά το κόψιμο των ΚαραβάτουΚατσούλη, διέπρεψε στους πίνακες τηλεθέασης, κάνοντας ακόμα και 40άρια. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοί της («La Biri», «LIVE U», «Τώρα») κυμαίνονταν σε μονοψήφιους αριθμούς. Πολύ υψηλά νούμερα για μία ακόμα σεζόν για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το «Happy Day», το οποίο διατήρησε τη δυναμική του κρατώντας σε εγρήγορση το κοινό.

Η πτώση της Μενεγάκη
Συνεχώς πτωτική ήταν και η πορεία της Ελένης Μενεγάκη η οποία έκανε ελεύθερη πτώση πριν από μερικούς μήνες, κάνοντας ακόμα και μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης.

Εξ ου και οι αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν στο πάνελ της εκπομπής της «Ελένη», προκειμένου να της δώσει μία νέα πνοή. Αντίθετα, εξαιρετική ήταν η πορεία της Ζήνας Κουτσελίνη με το «Αλήθειες με τη Ζήνα», που κέρδισε το κοινό χάρη στα θέματα επικαιρότητας, τους κοινωνικούς προβληματισμούς, αλλά και τους ήρωες της διπλανής πόρτας που παρουσίαζε.

Πολύ καλά πήγε και το Shopping STAR της Βίκυς Καγιά που πήρε το «πράσινο φως» και θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν να προβάλλεται.

Σε χαμηλές πτήσεις κυμάνθηκαν όλα τα απογευματινά προγράμματα, πλην του «Deal» το οποίο έκανε απίστευτη σεζόν, εξολοθρεύοντας όλους τους αντιπάλους του. Ο Alpha πέτυχε «bingo» με το νέο τηλεπαιχνίδι του Χρήστου Φερεντίνου που θα συνεχίσει να προβάλλεται και τη νέα σεζόν.

Κέρδισε τη μάχη ο Σρόιτερ
Παίρνοντας ένα πολύ δυνατό lead in ο Αντώνης Σρόιτερ κέρδισε τη μάχη από τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος πήρε τη θέση της Μαρίας Χούκλη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στα τέλη Ιανουαρίου. Πάντως, οι ειδήσεις του Alpha διατήρησαν την πρωτιά τόσο στο γενικό σύνολο, όσο και στο νεανικό κοινό, καθώς το κανάλι του Αμαρουσίου αύξησε τα ποσοστά του, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να περάσει πρώτο.

Αυξημένα ήταν και τα νούμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στο τιμόνι του, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο ΣΚΑΪ άλλαξε με τη σειρά του ώρα έναρξης, μεταφέροντας το δελτίο στις 20:00, απέναντι από εκείνο του STAR.

Σάρωσε ο «τυφώνας» Survivor

Το Survivor ήρθε τον περασμένο Φεβρουάριο στην τηλεοπτική ζωή μας και άλλαξε όλα όσα ξέραμε. Ο κόσμος το αγάπησε από την πρώτη στιγμή και τα σχεδόν καθημερινά επεισόδια βοήθησαν στο να γίνει μία συνήθεια που κέρδισε τις εντυπώσεις με τα ασυνήθιστα υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελικός άγγιξε ακόμα και το 80%, ενώ τους απίστευτους μέσους όρους της τάξης του 50% και του 60%, πολλοί τους ζήλεψαν. Δικαίως, άλλαξε την κατάταξη των καναλιών, καθώς αποτέλεσε το βαρόμετρο της φετινής σεζόν.

Πολύ καλά πήγε και το έτερο show του ΣΚΑΪ, «Τhe Voice», που κέρδισε κατά κράτος τα υπόλοιπα μουσικά talent show «Rising Star» και το «X-Factor», ασχέτως αν προβλήθηκαν σε διαφορετικές περιόδους.

Εκτός συναγωνισμού το «STAR Academy» που παρά τα μεγάλα ονόματα που είχε ως κριτές, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και περιορίστηκε σε πολύ χαμηλά μονοψήφια νούμερα. Μέτρια τηλεθέαση έκανε το «Masterchef» του STAR, oι άνθρωποι του οποίου σίγουρα περίμεναν το κάτι παραπάνω. Αξιοπρεπή τα νούμερα για τα δύο σόου που έβγαλε μετά το Πάσχα ο ANT1 στον αέρα, το «So you think you can dance» και το «Your Face Sounds Familar», χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσουν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα