«Μου έκαναν εντύπωση οι δηλώσεις Μίτσελ»

Στις δηλώσεις του Μίτσελ μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Καλλονή στάθηκε για ακόμα μία φορά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ σε συνέντευξή του στη «Metrosport» τόνισε για ακόμα μια φορά ότι δεν περίμενε ο Ισπανός τεχνικός να εκφράσει την ικανοποίησή του για την προσωρινή πρώτη θέση των «ερυθρολεύκων» μετά το ματς στη Μυτιλήνη, αφού εκκρεμούσε το ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό.

Επιπλέον, στη συνέντευξή του, ο έμπειρος επιθετικός μίλησε για τη συνύπαρξή του με τον Άγγελο Αναστασιάδη τονίζοντας ότι «ακόμα τον μαθαίνει», ενώ για το πρωτάθλημα σχολίασε ότι τον Μάιο θα γίνει το ταμείο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Με τα συνεχόμενα ματς όλο το προηγούμενο διάστημα αυτό το πενθήμερο ρεπό νομίζω ότι φάνταζε πολύτιμο. Ήταν και αρκετό;
«Πέντε μέρες είναι αρκετές πιστεύω για να ξεκουραστούμε. Δεν είναι ωραίο άλλωστε να κάθεσαι αρκετά την περίοδο των Χριστουγέννων. Πέντε μέρες είναι αρκετές κυρίως για να αδειάσει το μυαλό και να ξεκουραστείς ψυχολογικά κυρίως, παρά σωματικά. Υπήρχαν μαζεμένα ματς, πολλές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα και ειδικά για κάποια παιδιά που έπαιζαν συνεχώς ήταν σημαντικό να πάρουν ανάσες αυτό το διάστημα».

Αυτή η ανάγκη να «καθαρίσει» το μυαλό έχει να κάνει και με το ότι η ομάδα μετά από πολλά χρόνια έκανε πρωταθλητισμό;
«Δεν νομίζω. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που πάντα κάνει πρωταθλητισμό και είναι υποχρεωμένη να κάνει. Απλά τα ματς ήταν συνεχόμενα και δεν είχαμε την ευκαιρία για ανάσες. Γι’ αυτό ήταν χρήσιμο το ρεπό».

Κάνατε Χριστούγεννα και θα υποδεχθείτε το νέο έτος από την κορυφή έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τον Ολυμπιακό. Είναι ένα ψυχολογικό προβάδισμα;
«Και στο +4 να ήταν η διαφορά ή στο +5, δεν σημαίνει ότι πήραμε το πρωτάθλημα. Υπάρχουν άλλα 19  ματς μπροστά μας και όλα μπορούν να συμβούν. Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να ξεχάσουμε ότι είμαστε πρώτοι και να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στην συνέχεια».

Εσύ και άλλα παιδιά έχεις μάθει στον πρωταθλητισμό. Οι μικροί σε ηλικία παίκτες είναι δύσκολο να το διαχειριστούν;
«Το σημαντικό είναι ότι αυτά τα νέα παιδιά έχουν δίπλα τους έμπειρους παίκτες και έτσι αισθάνονται πιο άνετα και δεν νιώθουν αυτή την πίεση. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά.
Το σημαντικό είναι ότι παλεύουμε ο ένας για τον άλλο, βοηθάμε ο ένας τον άλλο και μέσα από κάθε ματς ξεχωριστά προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στον μεγάλο στόχο».

Το «χαμηλά την μπάλα» είναι μια φράση που πρέπει να σας ακολουθεί;
«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε το φαβορί. Ακόμη και στο +5 να ήμασταν το ίδιο θα έλεγα. Έχουμε μπροστά μας 19 αγώνες και πρέπει από κάθε βαθμό να παίρνουμε το καλύτερο. Τον Μάιο θα κάνουμε το ταμείο».

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές στην καριέρα του. Ποτέ στο παρελθόν όμως με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Που αρκετές φορές τον έχει «συλλάβει» ο τηλεοπτικός φακός να κατσαδιάζει τον Παπαδόπουλο:
«Εντάξει συμβαίνουν αυτά. Ο προπονητής έχει πολλές απαιτήσεις από εμάς και αυτό είναι καλό γιατί σημαίνει αφενός ότι μας πιστεύει και αφετέρου διότι γνωρίζει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Άλλωστε και εγώ έχω απαιτήσεις και από τον εαυτό μου και από τους γύρω μου. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να έχεις απαιτήσεις κυρίως από τον εαυτό σου».

Είχες ακούσει αρκετά για τον Αναστασιάδη. Πώς τον ζεις πλέον στον ΠΑΟΚ;
«Δεν τον γνώριζα. Απλά μου είπαν αρκετά πράγματα πρώην συμπαίκτες μου που τον έζησαν. Φυσικά άλλο είναι να ακούς για κάποιον και άλλο να τον ζεις. Και ακόμη δεν μπορώ να σου πω ότι τον ξέρω καλά αλλά τον μαθαίνω συνεχώς. Όσο περνά ο καιρός θα τον μαθαίνω καλύτερα».

Μπορείς όμως να πεις ποια η συμβολή του έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να κάνει πορεία πρωταθλητισμού…
«Η παρουσία του είναι το κλειδί. Πολύ απλά διότι είναι ένας προπονητής που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Σημαντικό αυτό όπως και το ότι υπάρχουν αρκετοί’ Έλληνες παίκτες και θέλω να πιστεύω ότι συγκαταλέγομαι σε αυτούς που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και μπορούμε να διαχειριστούμε όλα τα ματς και κυρίως τα εκτός έδρας που είναι και τα πιο δύσκολα».

Ο Αναστασιάδης μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό όπως και ο Ρατς δήλωσαν ότι πρώτη φορά στην καριέρα τους συνάντησαν τέτοια διαιτησία. Τελικά για να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει και τη διαιτησία, όπως έχει πει ο Αναστασιάδης;
«Όλα έχουν ένα όριο. Δεν μπορείς να παίζεις ποδόσφαιρο γνωρίζοντας ότι αντίπαλος σου είναι και ο διαιτητής. Εμείς έτσι θα πρέπει να μετρήσουμε απώλειες με σπασμένα πόδια και κεφάλια. Πρέπει οι διαιτητές να προστατεύουν τους παίκτες και να μην αφήνουν τόσο σκληρό παιχνίδι, όπως είδατε ότι συνέβη και στην Λειβαδιά».

Μια που αναφέρθηκες σε εκείνο τον αγώνα. Θα ήθελα να μου διευκρινήσεις γιατί αναφέρθηκες στον Μίτσελ. Τι σε πείραξε από τον προπονητή του Ολυμπιακού;
«Τον είχα ακούσει πριν παίξουμε εμείς τον αγώνα με τον Λεβαδειακό (ο αγώνας του Ολυμπιακού είχε προηγηθεί το Σάββατο), ότι η ομάδα του είναι πλέον στην πρώτη θέση και είναι χαρούμενος για αυτό. Χωρίς να έχουμε παίξει εμείς το ματς. Αυτό δεν άρεσε ούτε σε μένα, ούτε στην ομάδα. Να λέει κάποιος ότι είναι πρώτος χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αγωνιστική. Επειδή ακριβώς είναι ένας άνθρωπος που έχει ένα επίπεδο μου φάνηκε παράξενο το ότι έκανε αυτή τη δήλωση. Δεν το περίμενα από αυτόν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η δήλωση μας πείσμωσε και κερδίσαμε τον αγώνα και επιστρέψαμε στην κορυφή…».

Με το θάρρος της γνώμης όμως και ως έμπειρος παίκτης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας είναι απαραίτητη:
«Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα στην ομάδα έτσι ώστε να βοηθηθεί και με περισσότερη σιγουριά να πορευτεί καθώς η συνέχεια είναι δύσκολη και τα παιχνίδια που μας περιμένουν πολλά».

Ασφαλώς αναφέρεσαι στην μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας…
«Ακριβώς. Πρέπει να έρθουν κάποια παιδιά στην ομάδα. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και μπροστά μας έχουμε τέσσερα πολύ δύσκολους και απαιτητικούς μήνες. Έχουμε πολλά παιχνίδια και επομένως θα πρέπει να είμαστε πολλοί και στο ράστερ της ομάδας».

Πολλή συζήτηση έγινε για τον τρόπο που αντέδρασε ο ΠΑΟΚ μετά την σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού…
«Αναφέρεσαι στις δυο διαδοχικές ήττες. Είναι μια καλή απόδειξη ότι ο τίτλος δεν κρίνεται στα ντέρμπι αλλά σε όλα τα άλλα τα παιχνίδια. Δεν κρίνουν τον τίτλο τα ντέρμπι…».

Ήρθαν λοιπόν δυο ήττες με βαρύ σκορ μάλιστα. Έκανε κοιλιά η ομάδα ή κάτι άλλο συνέβη;
«Δεν είναι θέμα κοιλιάς. Μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και έχει στόχο το πρωτάθλημα δεν πρέπει να κάνει λόγο για «κοιλιές». Στην Ξάνθη, είχαμε την ευκαιρία με νίκη να πάμε στο +7. Μπήκαμε μέσα πολύ επιθετικά και θεωρώ ότι τακτικά δεν διαχειριστήκαμε σωστά το ματς. Σαν να ήταν ματς χωρίς αύριο. Δεν είχαμε καλή ισορροπία γι’ αυτό ήρθε και η ήττα. Αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά και κάθε ματς διαφορετικά».

Ο ΠΑΟΚ κάνει πρωταθλητισμό αλλά η Τούμπα ελάχιστες φορές έχει γεμίσει. Αυτό δεν ενοχλεί τον Παπαδόπουλο:
«Μην ξεχνάς ότι στα ματς που γέμισε, ο κόσμος έφυγε χωρίς να χαρεί νίκη. Δεν στέκομαι στο πόσοι έρχονται. Σαφώς και επηρεάζει η οικονομική κρίση. Αλλά αυτοί που έρχονται μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι παίζουμε στην Τούμπα. Αυτό που θέλω να τους ζητήσω είναι να έρχονται και να στηρίζουν τον σύλλογο. Δεν στηρίζουν πρόσωπα αλλά την ομάδα. Και να τους έχουμε δίπλα μας και στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές. Εμείς στα αποδυτήρια είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι και θέλω να το σημειώσω αυτό και αν το γνωρίζει ο κόσμος. Ενωμένοι όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε».

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα αλλά ο στόχος της Ευρώπης χάθηκε καθώς η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει την Γκινγκάμπ και έτσι δεν πέρασε στους «32» του Europa League. Ένας αποκλεισμός που στεναχώρησε τον Έλληνα επιθετικό:
«Η Ευρώπη και για τον κόσμο και για την ομάδα αλλά και για κάθε παίκτη ξεχωριστά είναι κάτι το ιδιαίτερο. Σε αυτά παιχνίδια έχεις την ευκαιρία να τεστάρεις τον εαυτό σου και να δεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις. Μας πείραξε ο αποκλεισμός αλλά από την άλλη μην ξεχνάμε ότι ο μεγάλος στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα. Ήρθε ο αποκλεισμός, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το ξεχάσουμε και να επικεντρωθούμε στον μεγάλο μας στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Η κουβέντα με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο έφτασε και σε προσωπικό επίπεδο. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το πρώτο δίμηνο ήταν δύσκολο:
«Ήταν ένα δίμηνο που έπρεπε να προσαρμοστώ ακόμη και στον καιρό. Άλλωστε ο καθένας θέλει ένα διάστημα προσαρμογής. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι τους τελευταίους δυο μήνες είμαι καλά, θέλω να βοηθώ την ομάδα και να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

Ήταν η καλύτερη επιλογή σου ο ΠΑΟΚ;
«Είμαι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και αυτή ήθελα μετά από το πέρασμα μου από Πανθρακικό και Ατρόμητο. Πλέον έχω επιστρέψει στο επίπεδο που ήθελα και στόχος μου είναι να κατακτήσω τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα με γεμίσει και θα με αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο».

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο αυτά να μην είναι τα τελευταία σου Χριστούγεννα ως παίκτης του ΠΑΟΚ;
«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η φετινή σεζόν. Να κατακτήσουμε τον τίτλο και να νιώσω πλήρης και γεμάτος. Το τι θα γίνει του χρόνου θα το δούμε στην πορεία…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα