«Μου προκαλεί θλίψη ο Τσίπρας»

Ξεσπάθωσε πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρήκε την ευκαιρία, μιλώντας σε γαλλικά ΜΜΕ, να επιτεθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό και να χρησιμοποιήσει εκ νέου υποτιμητικά σχόλια ενώ αναφέρθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δηλώνει αρχικά πως πλέον δεν έχει καμία επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι στην Ε.Ε η δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ κι ότι από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει πολλά.
«Μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν».

Μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν”

«Όταν κοιτάζω την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνομαι λύπη. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν έχω πλέον καμία επαφή», υποστηρίζει ο οικονομολόγος σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα “Liberation”. «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν», προσθέτει. «Στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην αριστερή εφημερίδα.

«Μην περιμένει πολλά η Ελλάδα από τον Μακρόν»

Μιλώντας για τον Εμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζει ότι τον βλέπει ως «φίλο», όμως δεν περιμένει πολλά από την πολιτική που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος. Στην αναφορά του Γάλλου δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από οικονομικής άποψης, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το ψέμα. Και το 2013- 2014, έκαναν λόγο για έξοδο από την κρίση».

“Είμαστε φτωχότεροι και έχουμε λιγότερη ελπίδα από ότι μας άξιζε”

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο “France Info”, ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών, εξηγεί ότι η Γερμανία θέλησε να «πειθαρχήσει» τη Γαλλία με το σχέδιο για την Ελλάδα.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη, «η Ευρωζώνη είναι ένα πεδίο μάχης μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας». «Το 2015, ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (Εμανουέλ Μακρόν) με είχε βοηθήσει. Τώρα που είναι πρόεδρος, τα πράγματα δεν είναι πολλά υποσχόμενα. Ήρθε στην Αθήνα και είπε ότι η Ελλάδα ήταν σε πλήρη ανάκαμψη. Αλλά στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν είναι σε πλήρη ανάκαμψη..

Η Ευρώπη βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση στασιμότητας, οι Ευρωπαίοι αμφισβητούν την εγκυρότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της πολύ κακής διαχείρισης.

Και η Ελλάδα είναι το πιο εύθραυστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το μεγάλο θύμα. Όλοι είμαστε φτωχότεροι και έχουμε λιγότερη ελπίδα από ότι μας άξιζε», επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα