Μπάρτσα, λατρεία και στην Ιαπωνία!

Το ότι η Μπαρτσελόνα σαν οργανισμός πουλάει σε όλο τον πλανήτη είναι γνωστό, αλλά μόνο αν επισκεφτείς την Ιαπωνία μπορείς να καταλάβεις τη λατρεία για τη συγκεκριμένη ομάδα στη χώρα αυτή.

Για τους Ιάπωνες φίλους του ποδοσφαίρου η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων στη χώρα τους είναι κάτι παραπάνω από θείο δώρο, από τη στιγμή που σε αυτό θα μετάσχει η Μπαρτσελόνα. Η υποδοχή που έτυχε η ομάδα ήταν κάτι παραπάνω από φαντασμαγορική και μακράν πιο εντυπωσιακή από τις δύο προηγούμενες (του 2006 και του 2011). Εκατοντάδες παιδάκια της ακαδημίας ποδοσφαίρου της Μπάρτσα στην Ιαπωνία υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο την παρέα των Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ και έψαλαν τον ύμνο της Μπαρτσελόνα σε άψογα καταλανικά, αφού η χορωδία είχε επιλεχθεί εδώ και μήνες και έκανε πρόβες σχεδόν καθημερινά!

Την Πέμπτη, 17/12, η Μπάρτσα θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ασίας Γκουανγκζού και αν περάσει θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη νικήτρια του αγώνα Χιροσίμα(πρωταθλήτρια της διοργανώτριας χώρας)-Ρίβερ Πλέιτ (πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής). Θυμίζουμε όταν πέραν των τεσσάρων αυτών ομάδων, μετέχουν και οι πρωταθλήτριες Αφρικής, Βόρειας Αμερικής και Ωκεανίας.

Το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης των επτά πρωταθλητών είναι το εξής. Πρώτος ματς, πρωταθλήτρια διοργανώτριας χώρας κόντρα στην πρωταθλήτρια Ωκεανίας. Στη συνέχεια παίζουν μεταξύ τους η νικήτρια του συγκεκριμένου ζευγαριού με τις πρωταθλήτριες Βόρειας Αμερικής, Ασίας και Αφρικής. Οι δύο ομάδες που περνάνε αντιμετωπίζουν στους ημιτελικούς τις πρωταθλήτριες Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα