“Μπάχαλο” με το θέμα των λαθρομεταναστών στα κέντρα κράτησης

Μπάχαλο επικρατεί με το θέμα των λαθρομεταναστών. Μπορεί αργά το βράδυ της Τρίτης να υπήρξε εντολή για ελευθέρωση από τα κέντρα κράτησης, όμως ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πανούσης  διαψεύδει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μιλά για προβοκάτσια.  

“Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών;” γράφεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη πριν από λίγο από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σημερινή  δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα «Η Αυγή». Ο κ. Πανούσης, προανήγγειλε ότι «θα πέσουν τα κεφάλια» όσων, θεωρώντας πως είναι κομμένοι από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., «προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες», δίνοντας μια άλλη διάσταση στο όλο ζήτημα.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η μη κράτηση κανενός που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους – αφού ταυτοποιηθούν – θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας». Παράλληλα, ζητά εξηγήσεις για το πως θα πρέπει να κινούνται τα μέλη της από δω και πέρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα