«Μπήκε στα χωράφια» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με επισκέψεις σε αγροτικές περιοχές και καταγραφή των προβλημάτων των παραγωγών, μέσα από προσωπικό διάλογο μαζί τους, άρχισε την περιοδεία του στη Δυτική Θεσσαλία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτος σταθμός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν το χωριό Άγιοι Θεόδωροι, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καρδίτσα, όπου συναντήθηκε με παραγωγούς που καλλιεργούν ιπποφαές.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης πήγε στα γραφεία των παραγωγών του συγκεκριμένου προϊόντος, όπου ενημερώθηκε για την καλλιέργεια και τις προοπτικές που δημιουργούνται.

Επόμενος σταθμός του κ. Μητσοτάκη ήταν  το χωριό Καρποχώρι, όπου συναντήθηκε με μελισσοκόμο της περιοχής. Ο μελισσοκόμος ανέλυσε στον πρόεδρο της ΝΔ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τα οποία, όπως είπε, είναι κυρίως γραφειοκρατικού χαρακτήρα.

Ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι αγρότες έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ για τα αγροτικά.

Κ. Μητσοτάκης: Το μέλλον είναι στον πρωτογενή τομέα

Μιλώντας στους αγρότες ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως πιστεύει στη δυναμική της αγροτικής οικονομίας, επισημαίνοντας πως: «βρισκόμαστε σε μια περίοδο μετάβασης, όπου ο πρωτογενής τομέας καλείται να κάνει ένα σημαντικό βήμα και να περάσει από τη λογική των μεγάλων επιδοτούμενων καλλιεργειών σε πιο δυναμικές, πιο ανταγωνιστικές καλλιέργειες, όπου η κινητήριος δύναμη πίσω από την ίδια τη διαδικασία της παραγωγής θα είναι να έχουμε το μυαλό μας πάντα στον τελικό καταναλωτή. Τι θέλει ο τελικός καταναλωτής; Θέλει να παράγουμε προϊόντα, τα οποία θα είναι ποιοτικά, ανταγωνιστικά και τελικά προσοδοφόρα για τους αγρότες που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα».

«Το μέλλον είναι ομάδες παραγωγής, καλά οργανωμένες, με στόχευση σε ποιοτικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να τυποποιηθούν και να κατευθυνθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά – δεν θα γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη – προφανώς χρειάζεται και η στήριξη της πολιτείας, μέσα από μια συγκροτημένη πολιτική, η οποία θα στηρίξει τον αγροτικό τομέα, τον πρωτογενή τομέα με έργα και όχι με λόγια», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη μείωσης του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός 2 ετών. Αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη κάλυψης του κόστους της ενέργειας των θερμοκηπίων μέσα από γεωθερμία, ώστε να δοθεί στις παραγωγές ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα