Μπαράζ εντατικών ελεχγών σε καταστήματα εστίασης στην Αττική

Μπαράζ εντατικών ελεχγών σε καταστήματα εστίασης στην Αττική πραγματοποιήθηκαν από την  Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το διάστημα από 25 έως τις 28 Οκτωβρίου. Οι έλεγχοι έγιναν σε περιοχές της Αθήνας, της Φυλής, των Θρακομακεδόνων και των Καλυβίων. 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι οποίοι είχαν στόχο την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων που αφορούν στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε επτά περιπτώσεις.

Ειδικότερα:

• Σε επιχείρηση με δραστηριότητα «ξενοδοχείο-παραδοσιακό καφενείο», στην Αθήνα, διαπιστώθηκε να απασχολείται αλλοδαπός ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Για τον λόγο αυτόν, ο αλλοδαπός και η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος συνελήφθησαν για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

• Σε ταβέρνα, στην περιοχή της Φυλής, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

• σε καφετέρια – πιτσαρία, επίσης στην περιοχή της Φυλής, από τον έλεγχο προέκυψε ότι έξι εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, ενώ το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει άδεια από την αρμόδια αρχή.

• Σε εστιατόριο – καφετέρια στους Θρακομακεδόνες διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες φορολογικές παραβάσεις: μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευής και συντήρησης φορολογικού μηχανισμού και μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων. Επίσης, κατά τον ασφαλιστικό έλεγχο βρέθηκαν να απασχολούνται επτά εργαζόμενοι, ενώ δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού.

• Σε ταβέρνα στα Καλύβια διαπιστώθηκε ότι 12 εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, ενώ σε άλλη μία στην ίδια περιοχή δύο υπάλληλοι δεν είχαν καταχωρηθεί στους εν λόγω πίνακες.

• Σε καφετέρια στην περιοχή της Φυλής διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α. κ.λπ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα