Μπαράζ επαφών με επενδυτές σχεδιάζουν Έλληνες τραπεζίτες εν όψει ανακεφαλαιοποίησης

Συναντήσεις με ξένους επενδυτές σχεδιάζουν οι Έλληνες τραπεζίτες στο πλαίσιο της τελικής φάσης της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι συναντήσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί -και προγραμματίζονται και νέες- σε αναμονή της κατάθεσης στην Βουλή του νομοσχεδίου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών, οι όροι της οποίας κρίνονται καθοριστικοί για την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών

Εξάλλου στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών τους καθώς θα δημοσιοποιηθούν και τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που θα δώσει και το πράσινο φως για τον νέο γύρο συναντήσεων των επιτελικών τραπεζικών στελεχών με τους υποψήφιους επενδυτές αλλά και επενδυτές οι τοποθετήσεις των οποίων που ήδη βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια τους. Ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση των δανειακών χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών.

Για την διαδικασία επιτυχούς ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους -με δημόσιες παρεμβάσεις τους-διοικητικά στελέχη συστημικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι παρά τα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο οι προοπτικές είναι θετικές. Μεταφέρουν επίσης από τις συναντήσεις το ενδιαφέρον που υπάρχει από ξένους επενδυτές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα