Μπαράζ «χτυπημάτων» ετοίμαζε ο 29χρονος

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων φαίνεται πως σχεδίαζε ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τα ξημερώματα του Σαββάτου στο διαμέρισμα – γιάφκα της οδού Αλκαμένους στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Αυτό προκύπτει από τα υλικά που βρέθηκαν στην κατοχή του, τα οποία του έδιναν τη δυνατότητα να κατασκευάσει βόμβες, αλλά και από περαιτέρω ευρήματα που παραπέμπουν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι αστυνομικοί γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφάσισαν να τον συλλάβουν τώρα και να μην παρατείνουν την παρακολούθησή του, προκειμένου να εντοπίσουν-ταυτοποιήσουν κι άλλους συνεργούς του. Το διαμέρισμα-γιάφκα είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών, που ερευνούν για αποτυπώματα και γενετικό υλικό τυχόν ακόμη προσώπων που εμπλέκονται στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Εφετείο, όπου θα εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για τον οπλισμό και τα πλαστά πιστοποιητικά που βρέθηκαν στην κατοχή του όταν συνελήφθη.

«Φωτιά» το κατηγορητήριο για τον 29χρονο

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Κωνσταντίνου Γ., που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι πρόσωπο-κλειδί στην νεοτρομοκρατία, είναι «φωτιά». Ο ειδικός εφέτης ανακριτής κατά της τρομοκρατίας, στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος του, αναφέρει πως εδώ και έναν χρόνο περίπου ο συλληφθείς μετέχει στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Την Τρίτη ο 29χρονος θα απολογηθεί για την κατηγορία που αφορά την αποστολή του φονικού φακέλου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ σ’ αυτόν αποδίδεται και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017. Την αμέσως επόμενη ημέρα, θα απολογηθεί για άλλες έξι κακουργηματικές πράξεις: συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων.

Επιπλέον η δίωξη αφορά και τις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών. Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις αυτές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

«Έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. για μολότοφ σε ΜΑΤ

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο 29χρονος συλληφθεί είναι παλιός γνώριμος των Αρχών και προέρχεται από τους κόλπους των αντιεξουσιαστών. Είχε συλληφθεί το 2011 για συμμετοχή σε επεισόδια με τα ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο. Καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή, ενώ το 2012 συμμετείχε σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού, προκειμένου οι καταληψίες να διαβάσουν κείμενο συμπαράστασης στους κρατούμενους για τον «Επαναστατικό Αγώνα». Ακόμη, είχε συμμετάσχει και σε άλλες ενέργειες συμπαράστασης σε κρατούμενους για τρομοκρατική δράση. Το 2015 όμως, ο 29χρονος χάθηκε από κάθε εκδήλωση και δεν είχε καμία δημόσια παρουσία, κάτι που αυτόματα τον είχε κατατάξει στη λίστα υπόπτων για το ένοπλο αντάρτικο πόλης.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Γ. είχε αναπτύξει σχέσεις με τους δύο έγκλειστους ηγέτες του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα