Μπαρτομέου: «Προσπαθήσαμε να γίνει σε άλλο γήπεδο, αλλά…»

Διαστάσεις… εθνικής συζήτησης έχει αρχίσει να λαμβάνει η διεξαγωγή του τελικού του ισπανικού κυπέλλου (Copa del Rey) μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου, Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, τόνισε πως από την πλευρά της η διοίκηση της «Μπάρτσα» έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να μην διεξαχθεί ο τελικός στο Καμπ Νου, αλλά δεν κατάφερε να βρει λύση και διευκρίνισε ότι θα προσπαθήσουν να φιλοξενήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους 40.000 οπαδούς της Αθλέτικ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο τελικός κυπέλλου στο Μπερναμπέου ήταν ένα παράδειγμα ευγενείας. Δεν είναι το καλύτερο σενάριο, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τους 40.000 οπαδούς της Αθλέτικ να αισθανθούν όπως στο σπίτι τους».

Αναφερόμενος στον εθνικό ύμνο που θα ακουστεί, δήλωσε: «Στη Βαρκελώνη σεβόμαστε πάντα τα σύμβολα και τις αξίες, αλλά σεβόμαστε και την ελευθερία της έκφρασης».

Όσο για τον ορισμό του Καμπ Νου ως έδρα, αποκάλυψε ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το παιχνίδι να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο: «Ζητήσαμε να διεξαχθεί το ματς στο Μπερναμπέου, αλλά η Ομοσπονδία μας είπε πως δεν είναι διαθέσιμο. Στη συνέχεια υπήρξαν πιέσεις στη Σεβίλλη και στη Βαλένθια, αλλά δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Δεν είναι ένα ουδέτερο γήπεδο, αλλά η καλύτερη διαθέσιμη περίπτωση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα