Μπεργκ και Ζέκα έφεραν λεφτά και… γκρίνια

Η πρόσφατη παραχώρηση του Κάρλος Ζέκα στην Κοπεγχάγη δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον φετινό Παναθηναϊκό και αναγκάζει τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επανασχεδιάσει τα πλάνα του, χωρίς ένα από τα βασικά εργαλεία του.

Το πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του Ζέκα στο «τριφύλλι» αποδεικνύεται και από την κλήση του στην Εθνική Ελλάδος, με τον Πορτογάλο να γίνεται μέλος ενός πολύ κλειστού… κλαμπ αλλοδαπών παικτών που απέκτησαν ελληνική υπηκοότητα για να υπηρετήσουν την φανέλα με το εθνόσημο.

Παρ’ ότι η απόκτησή του πριν από 6 χρόνια δεν κόστισε περισσότερο από 380.000 ευρώ, ο γεννημένος στην Λισαβώνα 28χρονος μέσος κατάφερε σε αυτό το διάστημα να αναδειχθεί σε αρχηγική μορφή, κάνοντας τα πάντα στην μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Τα ηγετικά του χαρακτηριστικά αποφάσισε να αξιοποιήσει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, έχοντας τον Πορτογάλο σε περίοπτη θέση στον αγωνιστικό σχεδιασμό των «πράσινων» για φέτος, γι’ αυτό και η παραχώρησή του υποχρεώνει τον προπονητή του «τριφυλλιού» να πάει… παρακάτω.

Η περίπτωση της μεταγραφής του Ζέκα στην Κοπεγχάγη θυμίζει αρκετά την… πικρή για τους φίλους του Παναθηναϊκού ιστορία με τον Μπεργκ και την Αλ Αϊν. Όπως ο Σουηδός κανονιέρης… θαμπώθηκε από τα πετροδόλαρα των Αράβων, έτσι και ο Πορτογάλος δελεάστηκε από τον διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών του στην Δανία και πίεσε αφόρητα την διοίκηση των «πράσινων», μέχρι να καταφέρει αυτό που ήθελε.

Κι εδώ ακριβώς εντοπίζεται η… αχίλλειος πτέρνα της όλης προσπάθειας του Γιάννη Αλαφούζου να μειώσει το μπάτζετ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Γιατί μπορεί με αυτόν τον τρόπο τα οικονομικά ανοίγματα του παρελθόντος να περιορίζονται, από την άλλη όμως οι χαμηλές αποδοχές βασικών στελεχών του «τριφυλλιού» θα τους καθιστούν εύκολο μεταγραφικό στόχο για συλλόγους του εξωτερικού που θα τους προσφέρουν περισσότερα χρήματα.

 

Νέο… πέσιμο της Θύρας 13 σε Αλαφούζο

 

Μπορεί οι οπαδοί να έχουν δικαιολογημένη πικρία μετά την παραχώρηση του Μπεργκ και του Ζέκα, ωστόσο όσα καταλογίζουν στον Γιάννη Αλαφούζο για τη στάση που κράτησε στις εκλογές της ΕΠΟ δεν δικαιολογούνται, μετά από όσα συνέβησαν πέρυσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Τι ήθελαν δηλαδή να κάνει; Να συμμαχήσει με εκείνους που έβαλαν το… χεράκι τους ώστε να οριστεί διαιτητής ο Κύζας στον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα; Τόσο γρήγορα λησμόνησαν πως ήρθε το 4-0 και η ανατροπή του 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι;

«Τα όσα εγκληματικά συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα εξαιτίας μιας παρέας άχρηστων και στημένων, που λυμαίνονται την ναυαρχίδα του συλλόγου, δεν αφήνουν, πλέον, κανέναν ασυγκίνητο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει περάσει πολλά, έχει κάνει αξιομνημόνευτη υπομονή, έχει δεχτεί γροθιές στο στομάχι και παρά τα όσα δεινά έχει περάσει, διψάει για να σταθεί δίπλα στην ομάδα με κάθε τρόπο. Και εσένα πρόεδρε-διαχειριστή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μας, σε στήριξε όσο λίγους.

Αντί λοιπόν να σεβαστείς αυτόν τον κόσμο που έβαλε πλάτη για σένα, εσύ προτίμησες να περάσεις (σ)την κόκκινη γραμμή και έκανες το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Πήγες και συμμάχησες με τον απόλυτο ΕΧΘΡΟ χωρίς να κρατήσεις έστω τα προσχήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Θύρα 13» και προσθέτει: «Μετά τα όσα έχουν συμβεί, πρόεδρε-διαχειριστή, οφείλεις να μιλήσεις ανοιχτά στον κόσμο, όπως άλλωστε έχεις δεσμευτεί, να δώσεις τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και να κάνεις ξεκάθαρες τις προθέσεις σου για το άμεσο μέλλον του Συλλόγου. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα… όσοι αγαπάνε πραγματικά τον Σύλλογο, οφείλουν να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΑΣ να ανασάνει».    

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα