Μπλόκο στις γαμοβαφτίσεις και στη Χίο

Με απόφαση του μητροπολίτη Χίου Μάρκου απαγορεύτηκε η ταυτόχρονη διεξαγωγή γάμου ζευγαριών και βάπτισης του παιδιού τους, στην ίδια εκκλησία.
Η προφορική εντολή προς τους ιερείς της Μητρόπολης φέρεται πως δόθηκε σε πρόσφατη ιερατική συνάντηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας της Χίου «ΠΟΛΙΤΗΣ», ήδη σε δύο περιπτώσεις νέων ζευγαριών εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν πρώτα το γάμο τους και εν συνεχεία να μετακινηθούν σε γειτονική εκκλησία έτσι ώστε να βαπτίσουν και το παιδί τους!
Σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Χίου δήλωσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα συμμετέχοντας στην Ιερά Σύνοδο και με την επιστροφή του στη Χίο θα εξηγήσει την απόφασή του με σχετικό θεολογικό κείμενο.
Επίσης, ο μητροπολίτης Χίου αποφάσισε να θέσει σε τρίμηνη ακοινωνησία δύο καθηγητές θεολόγους επειδή παρίσταντο σε εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Χίου πριν από τα Χριστούγεννα, που έγινε στην καθολική εκκλησία του νησιού! Η ακοινωνησία είναι θρησκευτική ποινή σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε κάποιον να συμμετέχει στα εκκλησιαστικά μυστήρια, όσο διάστημα προβλέπει η επιβληθείσα ποινή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα