Μποροβήλος: «Θα κοιταχτούμε όλοι στα μάτια»

Την άποψή του για το θέμα των επεισοδίων και τις κυρώσεις που πρέπει να επιβάλλονται εξέφρασε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά».

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης τόνισε ότι πρέπει να γίνει αυστηροποίηση των ποινών και πως οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να οδηγούνται σε δίκη, σχολιάζοντας ότι η αφαίρεση βαθμών δεν μπορεί απαραίτητα να δώσει τη λύση.

Αναλυτικά μίλησε για:

– την συνεδρίαση της Δευτέρας στη Super League: «Θα κοιταχτούμε όλοι στα μάτια. Θα πούμε τι πρέπει να γίνει για να βρεθούν ουσιώδεις λύσεις που θα βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή απομένουν 9 αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δρομολογήσουμε τις αποφάσεις για τη νέα χρονιά. Τη Δευτέρα θα συγκαλέσω το Δ.Σ. της Superleague και θα ενημερώσω τους προέδρους για όλα όσα είπε ο υπουργός. Να δούμε σε ποιους τομείς μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες. Να δούμε σε ποια κομμάτια μπορούμε να παρέμβουμε. Να βάλουμε κανόνες για τη νέα χρονιά».

-το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες: «Θα πρέπει να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν για να λυθούν και να ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, να μπουν κάμερες σε όλα τα γήπεδα. Είναι ξεχωριστές περιπτώσεις από γήπεδο σε γήπεδο. Υπάρχουν γήπεδα που είναι δημοτικά, αλλά για τα οποία πρέπει να γίνει συνεννόηση με την ΓΓΑ. Θα δούμε όλα τα προβλήματα, ώστε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες».
– τις Λέσχες φιλάθλων που θέλει να δημιουργηθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Πρέπει επίσης να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Να αναφέρουν οι ομάδες το προβλήματα υπάρχουν, για να δρομολογηθούν οι αποφάσεις».

-τα μέτρα που πρέπει να παρθούν: «Δεν διαφωνούμε σε πιο αυστηρά μέτρα. Να γίνει αυστηροποίηση των ποινών, αλλά κυρίως η εφαρμογή τους. Να βάλουμε κανόνες και, το κυριότερο, να εφαρμόζονται. Να τιμωρούνται αυστηρά οι φυσικοί αυτουργοί που δημιουργούν τα επεισόδια. Να πηγαίνουν σε δίκη, να τους επιβάλλονται αυστηρές ποινές. Μόνον έτσι θα παραδειγματιστούν. Δεν είναι λύση, όταν γίνονται επεισόδια, να αφαιρούνται βαθμοί.

Μπορεί, για παράδειγμα, σε μια περίπτωση σοβαρών επεισοδίων να αφαιρεθούν βαθμοί και σε μία άλλη περίπτωση να επιβληθεί πρόστιμο. Θα υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος. Έχει ευθύνη το φυσικό πρόσωπο που προκαλεί τα επεισόδια και πρέπει να τιμωρείται. Έχουμε κανόνες, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε το προϊόν. Θέλουμε όλοι, και η πολιτεία και το ποδόσφαιρο, να βρεθούν λύσεις για παθογένειες δεκαετιών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα