Μποροβήλος: «Στην πορεία θα μπουν και άλλοι!»

Αναμενόμενες απώλειες είχαμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Super League όπου έγινε κουβέντα για την κοινή διαχείριση του τηλεοπτικού συμβολαίου, που πλέον μόνο κοινή δεν είναι.

Πέραν του Παναθηναϊκού που δεν μετείχε της συνεδρίασης, του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που δεν υπερψήφισαν, αλλά και της… ΑΕΚ και του Ηρακλή που δεν ανήκουν ακόμη στη Super League, μα είναι κοινό μυστικό ότι έρχονται τρέχοντας, οι υπόλοιπες 13 ομάδες συμφώνησαν στην επέκταση του συμβολαίου μέχρι το 2019. Αν μείνουν , όμως, μόνες τους, τότε κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει η NOVA. Ακόμη και μία ομάδα να μείνει απ’ έξω, το τηλεοπτικό δίκτυο χάνει 15 αγώνες, πόσο μάλιστα αν μείνουν τρεις ή τέσσερις.

Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, μετά το πέρας της συνεδρίασης, προσπάθησε να είναι καθησυχαστικός και ενωτικός:  «Σε δύσκολους καιρούς η Σούπερ Λίγκα μπορεί να συνεννοηθεί και όλες οι ομάδες να είναι μαζί. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Είναι λογικό στην προσπάθεια αυτή να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά πιστεύω πως οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί σε αυτά τα ζητήματα και αυτό θα το αντιληφθούν αργά ή γρήγορα άπαντες. Και στην προηγούμενη επέκταση τηλεοπτικής συμφωνίας υπήρχαν ομάδες που ήταν απ’ έξω και μπήκαν στην πορεία. Η ισχύουσα συμφωνία είναι μέχρι το 2017. Μέχρι τότε πολλά μπορούν να γίνουν».

Ο πρόεδρος της Λίγκας εξήγησε πως η Skoda Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ ζήτησαν περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με το θέμα του ΟΠΑΠ, ενώ για την υπόθεση των πρακτικών της επεισοδιακής συνεδρίασης του Φεβρουαρίου τόνισε:  «Ο Παναθηναϊκός έκανε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία άλλος δικαστής τα είχε απορρίψει και σήμερα άλλος δικαστής τα έκανε δεκτά. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές. Τα πρακτικά δόθηκαν, αλλά εδώ μιλάμε για το ηχητικό. Κάθε ομάδα μπορεί να προσφύγει για τα συμφέροντά της όταν αυτό είναι απαραίτητο».

Για το αίτημα του Εργοτέλη περί ακύρωσης της αναδιάρθρωσης προκειμένου το πρωτάθλημα να διεξαχθεί και του χρόνου με 18 ομάδες, είπε πως θα εξετασθεί στο προσεχές μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα