«Μπορούμε και 15%»

Μπορεί ακόμη να έχει αποφασιστεί πότε και πώς θα εκλεγεί ο πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ωστόσο, ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε ήδη τον πρώτο εκλογικό στόχο.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» τόνισε ότι μπορεί να φτάσει το 15% στις επόμενες προσφυγές στις κάλπες, ενώ χαρακτήρισε ιστορική την ευκαιρία για «ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα». Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι διαφωνεί με την άποψη ότι η καθυστέρηση στην εκλογή αρχηγού κουράζει και αποθαρρύνει τους πολίτες, λέγοντας ότι η σχετική συζήτηση είναι «απολύτως αναγκαία» και προσθέτει: «Δεν πάμε σε ένα κόμμα προκάτ με προσυμφωνημένες παρασκηνιακά διαδικασίες. Διαφωνούμε, επιχειρηματολογούμε και όλο αυτό γίνεται μπροστά στους πολίτες».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού δεν θα ενωθούν αλλά θα συνεργάζονται υπό την ηγεσία του νέου αρχηγού, κάνοντας λόγο για «ένα γενναίο βήμα», ενώ εξηγεί ότι «και η κα. Γεννηματά και εγώ θα μπορούσαμε να είχαμε αρκεστεί στην ασφάλεια των κομμάτων μας. Αποφασίσαμε όμως να προχωρήσουμε ξέροντας ότι ο ένας από τους δύο μας θα χάσει. Θα κερδίσουν όμως ο χώρος και η χώρα».

«Χρέος του νέου αρχηγού θα είναι να ενώνει»

Απορρίπτει την πιθανότητα διάσπασης του νέου κόμματος μετά την ανάδειξη του αρχηγού, καθώς, όπως τονίζει, «οι συμφωνίες είναι συμφωνίες», ενώ υπογραμμίζει ότι «χρέος του νέου αρχηγού θα είναι να ενώνει και να μην λειτουργεί ως αρχηγός κάποιας τάσης».

Ερωτηθείς, τέλος, γιατί αποφεύγει να αυτοπροσδιοριστεί ως «κεντροαριστερός», απαντά ότι αρκείται στον όρο «προοδευτικός», διότι «οι αντίπαλοι σήμερα παραμένουν αυτοί που ήταν πάντα: Οι συντηρητικοί και οι λαϊκιστές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα