Μπουτάρης: Να γίνουν κλειστά κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες

Την απογοήτευσή του για τις ορδές μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης που ζήτησε κλειστά κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες καθώς, όπως τόνισε, η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου.

«Με την εικόνα που έχω εγώ από τα Διαβατά και όσο έχω πάει να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ, η κατάσταση εκεί είναι διαχειρίσιμη. Αυτό το οποίο δεν είναι διαχειρίσιμο είναι το ότι φεύγουν οι άνθρωποι από εκεί. Και δεν μπορεί να τους εμποδίσει κανένας. Δεν είναι κέντρα κράτησης και αυτό νομίζω είναι το λάθος. Είτε είναι πρόσφυγας, είτε είναι μετανάστης, μπαίνει παράνομα στη χώρα και πρέπει να οδηγείται αρχικά σε ένα Κέντρο Υποδοχής όπου να ταυτοποιείται, να του δίνεται ένα χαρτί. Αφού γίνει αυτή η ταυτοποίηση θα ξέρουν οι άνθρωποι που βρίσκονται. Έρχονται αλαφιασμένοι και βαδίζουν προς τα σύνορα» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συνέχισε: «Ούτε στην Ειδομένη η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Αυτός ο κόσμος θέλει να φάει, θέλει να πιει…»

«Αυτοί που είναι στην Ειδομένη δεν περιμένουν να περάσουν από εκεί τα σύνορα. Έχει 500 περάσματα για να περάσουν στα Σκόπια και μάλιστα τους βοηθούν και οι Σκοπιανοί, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Συνεχίζουν προς τα πάνω και όπου τους βγάλει. Αυτή δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση του προσφυγικού. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και πρέπει να δούμε σε ποιες χώρες θέλουν να πάνε. Η συμπεριφορά της Αυστρίας και των υπόλοιπων χωρών είναι κατάπτυστη», πρόσθεσε.

Όσο για το τι πρέπει να κάνουμε ως χώρα, τόνισε: «Πρέπει να πιέσουμε έντονα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα