Μπουφόν: «Εμείς οι τερματοφύλακες είμαστε… μαζοχιστές»!

Μαζοχιστές χαρακτήρισε τους τερματοφύλακες ο Τζίτζι Μπουφόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό ποδοσφαιρικό περιοδικό «Kicker»!

«Για να είναι κάποιος τερματοφύλακας πρέπει να είναι μαζοχιστής! Σαν ρόλο μπορεί να τον ανταγωνιστεί μόνο ο διαιτητής» τα πρώτα λόγια του αρχηγού των Γιουβέντους και εθνικής Ιταλίας που πρόσθεσε: «Κατευθύνει τις γραμμές αλλά μπορεί μόνο να αποσοβήσει γκολ, όχι να πετύχει. Η ψυχολογία θα πρέπει να μελετά τον συγκεκριμένο ρόλο και όχι το αντίθετο! Να κάνω ένα μεγάλο λάθος είναι για εμένα ένα σοκ και χρειάζομαι αρκετές ημέρες για να συνέλθω».

Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στις διατροφικές του συνήθειες δηλώνοντας τυχερός που δεν είναι παχύς εξαιτίας της ποσότητας αλλαντικών και κυρίως μορταδέλας που καταναλώνει, υποστήριξε πως είναι αρνητικό για τον κόσμο του calcio, την κουλτούρα και τις παραδόσεις, το γεγονός πως η Ρόμα έχει ιδιοκτήτες από την Αμερική, η Ίντερ από την Κίνα, ενώ στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η Μίλαν.

Όσον αφορά την καριέρα του τόνισε πόσο σημαντικό ήταν ότι δεν πήρε ποτέ ιατρικά σκευάσματα, καθώς σε βάθος χρόνου δεν θα ήθελε να εξαρτάται από αυτά, ενώ έκλεισε αποκαλύπτοντας το κίνητρο για να συνεχίσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018, όταν και θα κρεμάσει τα γάντια του όπως έχει ήδη ανακοινώσει μετά το πέρας του Μουντιάλ της Ρωσίας: «Με ωθεί η θέληση να κατακτήσω το Champions League. Εάν το είχα καταφέρει θα είχα σταματήσει να αγωνίζομαι καιρό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα