Μπούκαραν στο γραφείο του Πρύτανη

Ντου στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη, έκαναν περίπου 30 φοιτητές, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζήτησαν να μάθουν τις απόψεις του πρύτανη για το …ΝΑΤΟ!

Η Πρυτανεία του Ιδρύματος με ανακοίνωσή της εκφράζει «τη λύπη της για την επιπολαιότητα και τη βαναυσότητα» ομάδας φοιτητών, που μετείχε στην προσωρινή κατάληψη και υπογραμμίζει ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν το κύρος των πανεπιστημιακών θεσμών και  αποβαίνουν σε βάρος των ίδιων των φοιτητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρυτανείας το «ντου» έγινε την ώρα που ο Πρύτανης είχε συνάντηση με το προεδρείο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με θέμα τον προγραμματισμό των κοινών δράσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «οι φοιτητές, προερχόμενοι κυρίως από το ΑΠΘ, απαίτησαν επιπλέον να μάθουν τις απόψεις του πρύτανη για το ΝΑΤΟ και αποχώρησαν από το γραφείο του όταν αυτός αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, ως κείμενο εκτός του πλαισίου των καθηκόντων του».

Πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρυτανείας, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια στην είσοδο του Πανεπιστημίου και «βανδάλισαν το μαρμάρινο δάπεδο της εισόδου και τους τοίχους με συνθήματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα