«Μπρα-ντε-φερ» Δώνη με Μαρκαριάν για την Εθνική!

Σε… μπρα-ντε-φερ μεταξύ του Γιώργου Δώνη και του Σέρχιο Μαρκαριάν εξελίσσεται ο… αγώνας για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου!

Από τις έξι περιπτώσεις που είχαν ξεχωρίσει οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και ο Γιώργος Καραγκούνης, «προκρίθηκαν» οι δύο. Και για να τηρούνται οι… ισορροπίες, καθώς τίποτα δεν αλλάζει στο σκεπτικό των ανθρώπων στην Ελλάδα, το «εισιτήριο» της… πρόκρισης πήρε ένας από τη λίστα των Ελλήνων και ένας από τη λίστα των ξένων.

Ο Γιώργος Δώνης συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της νέας ηγεσίας που ανέλαβε τα ηνία της ΕΠΟ, ενώ ο Σέρχιο Μαρκαριάν αποτελεί τη βασική εισήγηση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Γιώργου Καραγκούνη. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις σε πολλά επίπεδα. Τι εννοούμε; Ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει καμία από τις δύο περιπτώσεις και να εμφανιστεί ένα τρίτο φαβορί, ενώ μία πληροφορία από το περιβάλλον του Γιώργου Καραγκούνη άφησε να εννοηθεί ότι, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του, είναι πιθανόν να υποβάλει την παραίτησή του.

Ό,τι και να συμβεί, αφορά τις συνέπειες μετά την επιλογή. Στην παρούσα φάση, η ΕΠΟ καλείται να καταλήξει. Ο Γιώργος Δώνης είναι σίγουρα καλός προπονητής, με διεθνείς παραστάσεις, και θεωρείται από τους κορυφαίους στην Ελλάδα, με πετυχημένο έργο. Δεν έχει δουλέψει ποτέ σε επίπεδο Εθνικής, γεγονός που αποτελεί μειονέκτημα, το οποίο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Κλαούντιο Ρανιέρι.΄

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν χαίρει της εκτίμησης και της απόλυτης στήριξης του Γιώργου Καραγκούνη, γεγονός που σημαίνει πολλά για τα… αποδυτήρια της Εθνικής. Είναι πολύ έμπειρος, έχει δουλέψει με επιτυχία σε εθνικές ομάδες και έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας κτήμα του την ελληνική νοοτροπία και φιλοσοφία. Ποιο είναι το μειονέκτημά του; Το ότι απέχει καιρό από την Ελλάδα και σίγουρα θα χρειαστεί ενημέρωση σε πολλά επίπεδα. Η παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη μπορεί να καλύψει το συγκεκριμένο κενό και ακριβώς εκεί εστιάζεται η πρόταση του τεχνικού διευθυντή της Εθνικής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα