Μπραρόζο: Η Ε.Ε. είναι προετοιμασμένη να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία

Αποφασισμένος για επιβολή σκληρότερων κυρώσεων στη Ρωσία  είναι ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, στην οποία έδωσε το παρών  και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία αλλά επίσης επιθυμεί μια πολιτική συμφωνία με στόχο τον τερματισμό της διένεξης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου ο Μπαρόζο είπε: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε πολύ σκληρά και ξεκάθαρα μέτρα» αλλά παραμένουμε ανοικτοί στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δραματική κατάσταση» επισήμανε μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο. «Θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου θα φθάναμε στο σημείο χωρίς επιστροφή εάν η κλιμάκωση συνεχιζόταν» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις δεν στοχεύει στην κλιμάκωση της κρίσης αλλά στο να ασκηθούν πιέσεις στη Μόσχα προκειμένου να έλθει σε διαπραγματεύσεις και υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση- «δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε… ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο».

Τόνισε ότι αυτό θα ήταν «επιζήμιο για ολόκληρη την Ευρώπη». Από την πλευρά του ο Πέτρο Ποροσένκο διαβεβαίωσε: «Θέλουμε την ειρήνη, όχι τον πόλεμο», όμως «βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή» σημείωσε, ενώ κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τη Ρωσία ότι έστειλε στρατεύματα και άρματα μάχης στο ουκρανικό έδαφος.

«Σήμερα μιλάμε για την τύχη της Ουκρανίας, όμως αύριο θα μπορούσε να είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα της Ευρώπης» εκτίμησε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα