“Μόνη λύση οι εκλογές αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές”

Nα πάμε σε εκλογές αν δεν υπάρξει συμφωνία, επιμένει ο Στάθης Λεουτσάκος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στα Παραπολιτικά fm προέκρινε τη λύση των πρόωρων καλπών και όχι του δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που δεν υπάρξει τελικά συμφωνία με τους δανειστές.

Όπως τόνισε ο κ. Λεουτσάκος αυτό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης: «Πρέπει να μιλήσουμε στον λαό, να δώσουμε την προσπάθεια που κάναμε, τα όρια του συμβιβασμού, τι μας ζητάνε και με την βούληση του ελληνικού λαού να προχωρήσουμε με ότι αυτό σημαίνει. Η Αριστερά δεν πρέπει να χάσει τη μεγάλη δυναμική του κυρίαρχου λαού, ο λαός πρέπει να πάρει απάνω του και να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Δεν θέτω μόνο το θέμα του δημοψηφίσματος, η προσφυγή στο λαό μπορεί να έχει πολλές πλευρές και εκλογές άρα θα τα δούμε όλα συγκεκριμένα. Εγώ θα έγερνα περισσότερο στις εκλογές γιατί μπορεί να δώσει στη συζήτηση και στην επιλογή μεγαλύτερη πληρότητα στο λαό».

Ερωτηθείς για την εκτίμηση του Αλέξη Μητρόπουλου ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεουτσάκος αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο ισχύει: «Δεν ξέρω από πού το συμπεραίνει, εγώ δεν μπορώ βιαστικά να συμπεράνω κάτι τέτοιο. Καταρχήν είναι να δούμε αν υπάρχει συμφωνία γιατί αυτά που ζητάνε μέχρι τώρα οι δανειστές, συνεχίζουν να ζητάνε ότι ζητούσαν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και είχαν συμφωνήσει, αυτά ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν άρα συνεχίζεται η συζήτηση σε ένα πλαίσιο.

Σε ότι αφορά δηλώσεις ότι δεν υπάρχει καταστροφή, αυτό απαντάμε και προσπαθούμε να απαντήσουμε σε μια τρομοκρατία ιδιότυπη που καλλιεργείται ότι ή υποταγή ή καταστροφή. Και κατά τη δικιά μου γνώμη η μεγαλύτερη καταστροφή για ένα λαό είναι η υποταγή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα