«Μόνο ο εργαζόμενος μπορεί να παράξει αγαθά»

Πρωτογενής τομέας και αγροτική οικονομία, βαριά βιομηχανία και ανάπτυξη των ήπιων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είναι τα τρία βάθρα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014.

«Πάνω σ’ αυτά τα βάθρα θα περάσει το τραίνο της σωτηρίας και της ευτυχίας του λαού, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας», σημείωσε ο Μ. Γλέζος στην παρέμβασή του, την οποία παρακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε εκτενώς στα 135 δις «που πήραν οι τράπεζες» και ρώτησε «με ποιο δικαίωμα οι κυβερνήσεις λήστεψαν το λαό και χάρισαν τα χρήματα στις τράπεζες, χωρίς καν να τα δανείσουν, έστω και άτοκα;». Αναφερόμενος στους τρόπους χρηματοδότησης της ανάπτυξης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μεταξύ άλλων θα προκύψει από τον εξορθολογισμό του δημοσίου, τις οφειλές της Γερμανίας και από διάφορων μορφών και τύπων εσωτερικά δάνεια.

Οι προτάσεις του, όπως σημείωσε, «εδράζονται στο γεγονός ότι το χρήμα δεν παράγει αξίες, αντιπροσωπεύει, ανταλλάσσει αξίες, αλλά δεν μπορεί να παράξει αγαθά. Μόνο ο εργαζόμενος μπορεί να παράξει αγαθά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα