Μόνο τα αρνητικά εισπράττει το ΠΑΣΟΚ

Μπορεί ο Μάκης Βορίδης να δήλωσε ότι κυβερνά αυτός που έχει την πλειοψηφία μέσα στην κυβέρνηση, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως τις συνέπειες της σκληρής πολιτικής δέχονται οι μικροί εταίροι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ όπου στην Ιπποκράτους διαπιστώνουν ότι το κόμμα εισπράττει όλα τα αρνητικά της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό έγινε ξεκάθαρο και μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες θέλουν την ΝΔ να κερδίζει έδαφος με το ΠΑΣΟΚ στην καλύτερη περίπτωση να παραμένει κολλημένο στο 5%.
Το μέλλον είναι ασαφές για το ιστορικό κόμμα που πια φλερτάρει ακόμα και με την έξοδο τού από την Βουλή.
Πίσω στην Ιπποκράτους η ηγεσία βρίσκεται σε αδιέξοδο: η λογική λέει να τα βροντήξει κάτω όμως υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις που σε μια τέτοια εξέλιξη θα καθιστούσαν το κόμμα εντελώς αφερέγγυο.
Φυσικά δεν λείπουν και οι φωνές που καλούν εδώ και τώρα σε έξοδο από την κυβέρνηση με οποιοδήποτε κόστος έτσι ώστε το κίνημα να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του.
Προς το παρών η ηγεσία επιλέγει τον δρόμο της εσωκυβερνητικής αντιπαράθεσης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι «μία κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να στηρίζεται σε αλαζονικές σκέψεις και πρακτικές». Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έδωσε με τον τρόπο αυτό το στίγμα του κόμματος για το επόμενο διάστημα.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι «δεν είναι ωραίο στην κυβέρνηση να θεωρούν ότι κυβερνά μόνη της η Νέα Δημοκρατία, ξεχνούν ότι είναι μία τρικομματική κυβέρνηση, ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία, συνεννόηση, κατανόηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις».
«Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα μια τρικομματική κυβέρνηση, δεν υπάρχει τέτοια εμπειρία και τέτοια κουλτούρα στην Ελλάδα, πρέπει να αποκτηθεί, πρέπει να χτιστεί σιγά-σιγά και γι΄ αυτό πρέπει να δείξουν όλοι κατανόηση και όλοι να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις» πρόσθεσε η κ. Γεννήματα εκφράζοντας, τέλος, την άποψη ότι τη μεγαλύτερη ανησυχία για τη διατήρηση της συνοχής της κυβέρνησης θα έπρεπε να έχει ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα η κα Γεννηματά προχώρησε στην αποδόμηση της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι ο ίδιος επιλέγει την σκληρή πολιτική και ότι «είναι άλλο ζήτημα η αισιοδοξία που πρέπει να ανακτηθεί, η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα σε αυτούς που καθοδηγούν τα πράγματα αυτή τη στιγμή στη χώρα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την προσέλκυση επενδύσεων και για την κοινωνική ειρήνη και είναι άλλο να μας λέει ο κ. Σαμαράς για success story σε μια κοινωνία με πάνω από 1 εκ. ανέργους και το 60% της Νεολαίας να απαξιώνεται, να εξαθλιώνεται και να αναζητά αλλού εργασία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα