Μύδροι Παππά κατά Στουρνάρα – Σημίτη: Υπήρξαν πρωτεργάτες της καταστροφής της Ελλάδας

Στο μάτι του κυκλώνα και της κυβέρνησης έχει μπει τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο Κώστας Σημίτης. Μετά την ευθεία αμφισβήτηση που δέχτηκε ο διοικητής της ΤτΕ από τον Γιάννη Δραγασάκη το βράδυ της Παρασκευής, ήρθε και η σειρά του Νίκου Παππά να τα “χώσει” άγρια στον κεντρικό τραπεζίτη, τον  οποίο κατηγόρησε, ότι μαζί με τον Κώστα Σημίτη, ήταν  από τους πρωτεργάτες της καταστροφής της χώρας.

«Δεν θα ήθελα να πιστέψω εκτιμήσεις που λένε ότι διατηρεί και καλλιεργεί πολιτικές φιλοδοξίες, οι οποίες είναι ασύμβατες με την ομαλή πορεία της οικονομίας και συμβατές μόνο με μια πορεία στον τοίχο», αναφέρει αρχικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε συνέντευξή του, στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

“Στον τοίχο έριξε τη χώρα η κυβέρνηση που είχε υπουργό τον Στουρνάρα”

«Στον τοίχο, εκτός στόχων, και στην ύφεση έριξε τη χώρα η κυβέρνηση στην οποία υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Στουρνάρας», υποστηρίζει ο Ν. Παππάς και καλεί τον κεντρικό τραπεζίτη να πάρει θέση αν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

Επικριτικός και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, θυμίζει ότι «παρέλαβε το χρέος στα 100 δισεκατομμύρια και το παρέδωσε στα 180, θα περίμενε κανείς μια λέξη αυτοκριτικής», υποστηρίζει ο υπουργός. «Αλίμονο αν αφήσουμε την Ελλάδα σε αυτούς που την χρεοκόπησαν. Ο ελληνικός λαός ακούει ανθρώπους όπως ο κ. Σημίτης να μιλούν ως εκπρόσωποι της ΝΔ και βγάζει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα», αναφέρει ακόμη στη συνέντευξή του.

Για τη διαπαπραγμάτευση

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, σημειώνει πως «η β’ αξιολόγηση κλείνει με παρεμβάσεις που έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» και με αφορμή τη διαπίστωση αυτή, επιτίθεται στην ΝΔ και λέει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν έχει πρόβλημα με τα αρνητικά μέτρα και τις περικοπές. Έχει πρόβλημα με τα θετικά ισοδύναμα, αυτά καταψηφίζει». Μάλιστα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτική εκτιμά ότι «η ΝΔ θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα» εξαιτίας της επιλογής της να κατηγορεί την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση.

Πώς θα γίνει η μετάβαση της οικονομίας από τη σταθεροποίηση στην ανάπτυξη

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπογραμμίζει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση της οικονομίας από τη σταθεροποίηση στην ανάπτυξη: πτώση ανεργίας, αύξηση απασχόλησης κατά 230.000 θέσεις από την αρχή του 2015, αύξηση εξαγωγών και επενδύσεων για το 2016, ολοκλήρωση μεγάλων έργων, υπερκάλυψη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ τη χαρακτηρίζει «δοκιμασμένη» και προσθέτει: «Άντεξε σε δύσκολες στιγμές και μαζί, αλλά ενδεχομένως και με άλλους, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

 

Ο Ν. Παππάς υποστηρίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση δέχεται επιθέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ «με ψεύδη και συκοφαντίες» και οι λόγοι, όπως αναφέρει, είναι: «Έχουν να κάνουν με τη διαδικασία αδειοδότησης, με τους φόρους που για πρώτη φορά κλήθηκαν να πληρώσουν, με το ότι μπαίνει τάξη και στο διαδίκτυο και στη διαφήμιση». Κλείνοντας, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος καθυστέρησης για την προώθηση των διαδικασιών που αφορούν στις τηλεοπτικές άδειες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα