Νέα «έκρηξη» αφίξεων προσφύγων και παράνομων μεταναστών

Νέα «έκρηξη» παρουσίασαν το τελευταίο τριήμερο οι αφίξεις προσφύγων και παράνομων  μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως και σήμερα, Δευτέρα, συνολικά πέρασαν 633 άτομα, από τα οποία 147 στη Λέσβο, 256 στη Χίο και 230 στη Σάμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το πρωί της Δευτέρας πέρασαν στη Χίο και τη Σάμο 250 άτομα.

Το Σάββατο (19 Αυγούστου), μεταφέρθηκαν με πλοίο του Λιμενικού Σώματος από τη Σάμο στη Χίο για καταγραφή, 51 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, καθώς στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης στη Σάμο υπάρχει το αδιαχώρητο. Στο συγκεκριμένο κέντρο με υποδομές για 700 φιλοξενούμενους ζουν αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια ώρα στη Χίο, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι, προκειμένου να εντοπιστούν άτομα που έχουν και σε δεύτερο βαθμό απορριπτική απόφαση για το άσυλο.

Έτσι, σε αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Σούδας στο Κάστρο της Χίου προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου 15 άτομα, από τα οποία δύο Αλγερινοί και ένας Αιγύπτιος κρατήθηκαν για να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα