Νέα διακυβέρνηση βλέπει στην Ελλάδα ο Νταλάρα μετά το δημοψήφισμα

Θέμα διακυβέρνησης της Ελλάδας θέτει ο Τσαρλς Νταλάρα, την επομένη ημέρα του δημοψηφίσματος. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), τονίζει πως  το «Ναι» θα φέρει διαπραγμάτευση και… νέο πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο CNBC , ο Τσαρλς Νταλάρα επισημαίνει ότι «το βασικό ζητούμενο στο δημοψήφισμα της Ελλάδας είναι ποιος θα είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην περίπτωση που η απάντηση προκρίνει την μεγαλύτερη λιτότητα».

«Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας είπε ότι θα παραιτηθεί, ενώ την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στο τιμόνι της κυβέρνησης, τουλάχιστον με την παρούσα μορφή της. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα».

O κ. Νταλάρα χαρακτήρισε ως βραχυπρόθεσμη κίνηση τακτικής τη διακοπή των διαπραγματεύσεων εκ μέρους των πιστωτών , λέγοντας πως οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θεωρούν ιδιαίτερα ευχάριστη ή ικανοποιητική την εμπειρία της συνεργασίας με την παρούσα ελληνική κυβέρνηση.

«Το βασικό ζήτημα αναφορικά με το ελληνικό δημοψήφισμα της Κυριακής είναι το ποιος θα ηγηθεί της ελληνικής κυβέρνησης στην περίπτωση που η ψήφος είναι υπέρ της περισσότερης λιτότητας. Επικρατεί πολλή αβεβαιότητα», δήλωσε.

Ο ίδιος υποστήριξε πως είναι αυξημένες οι πιθανότητες μετά το δημοψήφισμα και ασχέτως του αποτελέσματος, να υπάρξει επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

«Οι πιθανότητες για συμφωνία κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων του Ιουλίου δεν είναι τόσο χαμηλές», ανέφερε ο Νταλάρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα