Νέα διαμαρτυρία στην Αθήνα για την 16χρονη Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι

Σε μια εκ νέου διαμαρτυρία, θα προχωρήσει το Φεμινιστικό κίνημα «Το Μωβ» για την απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι, εν όψει του δικαστηρίου που θα επιβάλει την ποινή της.

Στις 31 Ιανουαρίου, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ποινή φυλάκισης όχι μόνο για την Αχέντ αλλά και για την μητέρας της Ναριμάν, ενώ στις 30 Ιανουαρίου ημέρα, Τρίτη και ώρα 6.30΄το απόγευμα «Το Μωβ» καλεί άτομα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο σκληρό Ισραηλινό σύστημα, έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το φεμινιστικό κίνημα αναφέρει: «Εν όψει της δίκης της Ahed και της Nariman Tamimi στις 31/01/2018 από στρατοδικείο και της συνέχισης της κράτησής τους από τον παράνομο Ισραηλινό στρατό κατοχής, το Μωβ καλεί εκ νέου άτομα και συλλογικότητες σε κοινή διαμαρτυρία στην Ισραηλινή πρεσβεία την παραμονή της δίκης, Τρίτη 30/01/2018 στις 18:30 στην Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα».

Να σημειωθεί ότι, τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου, οι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της Αχέντ, και χτύπησαν τη μητέρα της ενώ της κατασχέθηκαν υπολογιστές, κινητά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Ο κύριος λόγος σύλληψής της είναι το χαστούκι που έδωσε σε στρατιώτη όταν ο τελευταίος βρισκόταν στην αυλή της καθώς μισή ώρα πριν η ίδια είχε μάθει ότι ο 14χρονος ξάδερφός της βρισκόταν σε κώμα μετά από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι από στρατιώτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα