Νέα εποχή για τη Super League!

Δραματικές αλλαγές στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, δηλαδή στη Super League και στη Football League, καθώς το Δ.Σ. της Λίγκας συμφώνησε, όπως αναμενόταν, να μειωθούν οι ομάδες από 16 σε 14 και να συμμετάσχει ο πρώτος της κανονικής διάρκειας στα Play Off! Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς ΑΕΛ, Παναιτωλικός και Λεβαδειακός διαφώνησαν (13-3 και λευκή ψήφος η ΕΠΟ).

 

Η μείωση των ομάδων θα ισχύει από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα, ωστόσο στο επόμενο θα διεξαχθούν Play Off με τη συμμετοχή του πρώτου, κάτι που αλλάζει εντελώς την… ψυχολογία όλων των συλλόγων που θα διεκδικούν πρωτάθλημα. Πλέον, οι ομάδες θα έχουν κίνητρο να μειώσουν τη διαφορά ακόμη κι αν είναι τεράστια, αφού στα Play Off όλα μπορούν να συμβούν! Περισσότερα λόγια για το πόσο πολύ θα αλλάξει η εικόνα του πρωταθλήματος δεν χρειάζεται να ειπωθούν και να γραφτούν, θα φανεί από την επόμενη διοργάνωση. Στα Play Off θα μετάσχουν οι έξι πρώτες ομάδες και θα μεταφέρουν αυτούσιους τους βαθμούς τους. Οι συγκεκριμένες ομάδες θα δώσουν, δηλαδή, 40 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Για να μειωθούν οι ομάδες σε 14 θα πρέπει του χρόνου να πέσουν τέσσερις και να ανέβουν δύο από τη Football League, ενώ από το 2018-19 κι έπειτα θα πέφτει μία ομάδα απ’ ευθείας, θα ανεβαίνει επίσης απ’ ευθείας ο πρωταθλητής της Football League, ενώ ο 12ος και ο 13ος της Super League θα παίζουν Play Out με τον 2ο και τον 3ο της δεύτερης κατηγορίας! 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα