Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα βρεθεί εκ νέου στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα έχει στις 18:00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιείται 48 ώρες πριν από την συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του κολεγίου των Επιτρόπων κι ενώ στις διαβουλεύσεις με την τρόικα δεν σημειώνεται πρόοδος.

Εν όψει της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος είχε το απόγευμα της Κυριακής, σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Β.Σόιμπλε και τον Όλι Ρεν, έπειτα από πρωτοβουλία των ίδιων.

Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος κανένας εκ των δύο δεν έθεσε ζήτημα πλειστηριασμών, μολονότι συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Αντιθέτως, συζητήθηκε το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, τόσο ο κ. Σόιμπλε όσο και ο κ. Ρεν αντιμετωπίζουν θετικά την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος τον Απρίλιο και επιπλέον εξέφρασαν τη στήριξη τους στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Έτσι, σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η ελληνική πλευρά δεν έχει κανέναν λόγο να υποχωρήσει στις πιέσεις της τρόικας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα