Νέα 48ωρη απεργία των διοικητικών του ΕΚΠΑ

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με δύο νέες 24ωρες απεργίες την Τρίτη και την Τετάρτη έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, παρά την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε νωρίτερα η Ομοσπονδία του κλάδου.

Την Τετάρτη, σε νέα Γενική Συνέλευση, θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Το κλίμα στο ΕΚΠΑ εξακολουθεί να παραμένει εκρηκτικό, καθώς και νωρίτερα, παρά την απόφαση του προέδρου της Νομικής Σχολής, καθηγητή Θ. Φορτσάκη, να ξεκινήσουν σήμερα τα μαθήματα, το τμήμα δεν έχει ανοίξει καθώς η είσοδος του κτηρίου παραμένει αποκλεισμένη από φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, περίπου στις 16.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί φοιτητική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα γίνει κατάληψη.

Τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση στο Πολυτεχνείου, που επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Θα πραγματοποιήσουν, ωστόσο, νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα