Νέες κακουργηματικές διώξεις για Ψυχάρη

Με νέα δικαστικά βάσανα κλείνει το 2016 για τον Σταύρο Ψυχάρη καθώς λίγα 24ωρα πριν από τα Χριστούγεννα στον πρόεδρο του ΔΟΛ ασκήθηκαν άλλες δύο ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής (ύφους 45 εκατ. ευρώ) και του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Η ποινική έρευνα για τα οικονομικά του κ. Ψυχάρη άρχισε από τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα δάνεια των ΜΜΕ και στο σκέλος που αφορούσαν στα δάνεια του ΔΟΛ, σχημάτισαν για τον εκδότη δύο ανεξάρτητες δικογραφίες: τη μεν πρώτη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες τη δεύτερη για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

Εν συνεχεία ερευνήθηκαν τραπεζικές καταθέσεις, κινήσεις και δηλωθέντα εισοδήματα του κ. Ψυχάρη από το 2000 και μετά από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Το πόρισμα φέρεται να κατέληξε σε αποκλίσεις ύψους περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των τραπεζικών καταθέσεων και των δηλωθέντων εισοδημάτων του επικεφαλής του ΔΟΛ.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε το φθινόπωρο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου ο εκδότης κλήθηκε σε ανωμοτί εξηγήσεις για αυτή την «τρύπα» των 45 εκατομμυρίων που –κατά το πόρισμα- προέκυψε στα οικονομικά του στοιχεία. Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του ο κ. Ψυχάρης αρνήθηκε τη διάπραξη αξιόποινης πράξης.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η δικογραφία του εκδότη αναμένεται να χρεωθεί σε ανακριτή, ο οποίος και θα διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

(Με στοιχεία από το mononews.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα