Νέες στάσεις εργασίας των διοικητικών στο ΑΠΘ

Με τετράωρες στάσεις εργασίας (9π.μ.-1μ.μ.), από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και τις αντιμετωπίζουν με «επιφυλάξεις» και «καχυποψία».

«Με υποσχέσεις του υπουργού σε βάθος χρόνου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης σε συνέντευξη Τύπου.

Ο γραμματέας της ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, Σάββας Παπαδόπουλος, από την πλευρά του μίλησε για «παλινωδία» του κ. Αρβανιτόπουλου και κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ότι με τις πολιτικές οδήγησε σε αδιέξοδο την κατάσταση στα Πανεπιστήμια, λέγοντας ότι «το υπουργείο έχει υπερβεί κάθε όριο».

Τόνισε ότι από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων γίνεται νέα υποβολή ενστάσεων, ως προς τα στοιχεία τους που ζητήθηκαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούν τις διεκδικήσεις τους που είναι η ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα και η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να δεχτεί να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα