Νέες συλλήψεις ατόμων στην Ισπανία για ένταξη στο Ισλαμικό Κράτος

Σε νέες συλλήψεις υπόπτων για ένταξη στο Ισλαμικό κράτος προχώρησε η Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές της χώρας πέρασαν χειροπέδες σε δύο έφηβους,  στην ίδια μέρα που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο εφήβους– που σύμφωνα με τον Τύπο είναι 16χρονοι δίδυμοι αδελφοί–καθώς και δύο ακόμη υπόπτους στη διάρκεια επιχείρησης στην πόλη Μπανταλόνα, που απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη.

“Ένας αδελφός των ανήλικων είχε ήδη ταξιδέψει στη Συρία, έχοντας στρατολογηθεί από τζιχαντιστικές οργανώσεις και σκοτώθηκε εκεί το 2014.

Θεωρείται ότι είχε ενταχθεί στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης DAESH (Ισλαμικό Κράτος)”, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι έφηβοι είχαν εγκαταλείψει το σχολείο τους στην Μπανταλόνα κι είχαν ξεκινήσει τη φοίτηση σε ισλαμικό κέντρο στο Μαρόκο.

Σήμερα το πρωί είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν μέσω Μαρόκου στην Τουρκία κι από εκεί στη Συρία έχοντας πλήρως ενημερώσει τους οικείους τους, περιλαμβανομένης της μητέρας τους.

Μετά τις επιθέσεις εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι νωρίτερα μέσα στο χρόνο, η Ισπανία έχει ενισχύσει τις προσπάθειες αποτροπής στρατολόγησης νεαρών μουσουλμάνων από ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα