Νέος Μόσχος ο Μάρκο Ρους

Ο Μάρκο Ρους, ο αρχηγός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Μακάρι να αφήσει πίσω την περιπέτεια του και να βγει νικητής κι ας υποβιβαστεί η ομάδα του!

Ο 30χρονος αμυντικός του γερμανικού συλλόγου υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ, τα αποτελέσματα ήταν παράξενα και έκανε νέες εξετάσεις, όπου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο! Σοκ!

Όλα αυτά 48 ώρες πριν από το πρώτο μπαράζ παραμονής της ομάδας του κόντρα στη Νυρεμβέργη, όπου προφανώς λογιζόταν ως βασικός. Οι γιατροί του είπαν πως πρέπει να επιστρέψει σπίτι του και εκείνος τους είπε: «Είστε τρελοί! Παίζουμε όλη τη χρονιά. Θα παίξω!».

Έτσι κι έγινε, ο Ρους αφού πρώτα αγκαλιάστηκε με όλους τους συμπαίκτες του σε ένα πεντάλεπτο τεράστιας συναισθηματικής φόρτισης στα αποδυτήρια, μετά τους διέταξε να ηρεμίσουν και να μπουν στο γήπεδο αποφασισμένοι. Η ιστορία από μόνη της είναι τραγική, αλλά η πόρνη η μπάλα αποφάσισε να την κάνει ακόμη περισσότερο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Ρους πέτυχε αυτογκόλ και το τελικό 1-1 που δίνει πλεονέκτημα στη Νυρεμβέργη είχε τη σφραγίδα του.

Υπάρχει ακόμη ένα ματς και ξαφνικά όλη η Γερμανία είναι με την Άιντραχτ. Σημασία έχει βέβαια όχι να σωθεί η ομάδα, αλλά ο Μάρκο Ρους. Μετά και τη ρεβάνς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Παρόμοια μπορεί να χαρακτηριστεί και η ιστορία του Γιώργου Μόσχου, του τεράστιου καλαθοσφαιριστή της ΑΕΚ που διαγνώστηκε με καρκίνο το 1966, αλλά έπαιξε στον ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τη Σλάβια Πράγας. Λόγω της κακής του απόδοσης, άκουσε τα σχολιανά τους από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια και τότε τους αποκάλυψε την αλήθεια. Έκλαιγαν, στη συνέχεια, όλοι μαζί αγκαλιασμένοι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα