Νέος Φορτούνης ο Τάσος Δώνης!

Χειμώνας του 2012 και οι δαιμόνιοι σκάουτερ της Γιουβέντους ενοχλούν τον Γιάννη Αλαφούζο που τότε έχει αρχίσει να μαθαίνει τα κατατόπια στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

«Μας ενδιαφέρει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής των ακαδημιών σας, ο Τάσος Δώνης και θα θέλαμε να τον εντάξουμε στην ομάδα μας», είπαν οι Ιταλοί στον πρόεδρο του ΠΑΟ που τα έχασε, διότι ήταν η πρώτη κρούση που δεχόταν για ποδοσφαιριστή της ομάδας του και επειδή ήταν ανήλικος δεν μπορούσε να αρνηθεί!

Οι Γιουβεντίνοι, προφανώς, ήξεραν τι έκαναν. Επένδυαν σε ένα σπάνιο ταλέντο που είτε θα στέριωνε στην ομάδα τους, είτε θα πωλούταν λίγα χρόνια αργότερα. Έτσι κι έγινε. Μετά από σειρά δανεισμών και δύο φανταστικές χρονιές πρώτα στην Ελβετία με τη Λουγκάνο (με εννέα γκολ και επτά ασίστ) και μετά στη  Γαλλία με τη Λιλ ( πέντε γκολ και δύο ασίστ σε 640 λεπτά καθαρού χρόνου συμμετοχής) ο 21χρονος σήμερα Τάσος Δώνης πουλήθηκε στη Στουτγκάρδη, με περισσότερα από 4 εκ. ευρώ!

Και τώρα τι, ξεκινά μία νέα καριέρα στην Μπουντεσλίγκα;

Αυτό να δούμε, διότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενθουσιάστηκε βλέποντας τον Δώνη στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα της Ελλάδας με το Βέλγιο και ρωτούσε πληροφορίες για τον ποδοσφαιριστή, δημιουργώντας μάλιστα αρκετή αναστάτωση στη σουίτα του, αφού έβαλε κόσμο να ψάξει τι ισχύει με το συμβόλαιό του στη Στουτγκάρδη.

Ο Τάσος Δώνης ανήκει πλέον σε γερμανική ομάδα με μεγάλους στόχους, ενώ ήδη μετράει δύο συμμετοχές, που σημαίνει πως θα πάρει κι άλλες και η αξία του σιγά-σιγά θα αρχίσει να ανεβαίνει. Μπορεί αυτό να αποτελέσει εμπόδιο για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού;

Όχι απαραίτητα, διότι είναι γνωστό πως ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ελλάδας θέλει να φέρνει στον Πειραιά ότι καλύτερο κυκλοφορεί από Έλληνες παίκτες. Θυμίζουμε πως έκανε το ίδιο και με τον Κώστα Φορτούνη. Ο προερχόμενος από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού ποδοσφαιριστής μετακόμισε μετά από ένα πέρασμα στον Αστέρα Τρίπολης στην Καϊζερσλάουτερν, αλλά ο Β. Μαρινάκης δεν τον… ξέχασε και έδωσε εντολή για επαναπατρισμό, προσφέροντας στην γερμανική ομάδα σχεδόν μισό εκατομμύριο.

Βέβαια, η περίπτωση του Δώνη είναι διαφορετική, διότι η τιμή του στο χρηματιστήριο είναι ήδη «τσιμπημένη» και αν ο Ολυμπιακός τον ζητήσει άμεσα (ας πούμε τον χειμώνα), οι απαιτήσεις της Στουτγκάρδης θα υπερβαίνουν τα 6-7 εκατομμύρια και ποιος ξέρει που μπορεί να φτάσουν αν κάνει καλές εμφανίσεις.

Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μία τρομερή οικονομική άνεση αυτή τη στιγμή μετά την πώληση του Ρέτσου και στην ουσία «παίζουν μόνοι» τους.

 

Τόσα έδωσε και για το Ένγκελς…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά από επτά χρόνια στον Πειραιά πλέον έχει αρχίσει να τολμά. Του αρέσει να παίρνει ακριβούς παίκτες όταν νιώθει ότι μπορούν να προσφέρουν ή να πουληθούν στη συνέχεια λίγο πιο ακριβά ή το ιδανικότερο, όταν μπορούν να ισχύσουν και τα δύο σενάρια και να προσφέρει και να «χρυσοπουληθεί».

Όταν την τελευταία στιγμή «έσκασε» 5,5 εκ. ευρώ για να αποκτήσει τον Ιντέγιε, είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις από ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος πως η αξία του είναι πεσμένη, πως οι δυνατότητές του μεγάλες και πως η αξία του θα διπλασιαστεί και πάλι αν βάλει τα γκολ που πρέπει με τον Ολυμπιακό. Τεράστια επιτυχία. Το ίδιο έκανε τώρα με τον Βέλγο αμυντικό. Έδωσε πάνω από έξι εκατομμύρια για να τον φέρει στον Πειραιά διότι ξέρει πως η αξία του έπεσε λόγω των τραυματισμών και πως σύντομα θα επανέλθει εκεί που πρέπει. Με «καβάτζα» τα λεφτά για τον Ρέτσο, τόλμησε και πήρε τον Έγκελς, και όχι έναν φτασμένο στόπερ στα 32 ή στα 33 που θα κάλυπτε το κενό, αλλά δεν θα είχε μεταπωλητική αξία.

Ο Τάσος Δώνης μπήκε στο μάτι του Βαγγέλη Μαρινάκη και αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος Έλληνας πρόεδρος που μπορεί να προσφέρει ένα σκασμό λεφτά σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα για να τον αποκτήσει. Οι Γερμανοί, βέβαια, τώρα τον πήραν και δεν είναι ακόμη τόσο σίγουρο ότι θα θελήσουν να διαπραγματευτούν την πώλησή του.  Στον Ολυμπιακό θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους προς τον Τάσο, ελπίζοντας η ομάδα του να μην… βγει στην Ευρώπη για να ψάξει έσοδα το ερχόμενο καλοκαίρι…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα