Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την «Εξέλιξη» της Τρ. Πειραιώς

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς εμπλουτίζοντας τη θεματολογία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αγροτικής επιχειρηματικότητας, σχεδίασε το σεμινάριο «Οικοτεχνία στον Αγροδιατροφικό τομέα».

Η οικοτεχνία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στα χέρια των μικρών παραγωγών για την ενίσχυση του εισοδήματός τους. Καθώς όλο και περισσότεροι αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα στο πλαίσιο της οικοτεχνίας, σχεδιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να παρέχει τις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ένας αγρότης για να λειτουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση οικοτεχνίας.

Συνοπτικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ενότητες:

• Παρουσίαση του πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας μιας οικοτεχνικής επιχείρησης
• Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων & παρουσίαση συσκευασιών
• Προοπτικές πώλησης και εξαγωγές
• Αδειοδοτήσεις – Μητρώα
• Διαχείριση συστήματος ασφάλειας τροφίμων (ISO 22000 /HACCP)
• Πλαίσιο χρηματοδότησης επενδυτικού σχεδίου, επιδοτήσεις

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρήσεων οικοτεχνίας στον αγροδιατροφικό τομέα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε υφιστάμενους και νέους αγρότες ή μέλη αγροτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών, που θέλουν να ενημερωθούν για το πλαίσιο λειτουργίας μιας επιχείρησης οικοτεχνίας, με σκοπό να δραστηριοποιηθούν σε ανάλογη επιχειρηματική δράση ή να ενημερωθούν για νέες προοπτικές που θα μπορούσε να έχει η επιχείρηση οικοτεχνίας που ήδη έχουν.

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα δοθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης και χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 6 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στην «Εξέλιξη», (Ελευθερίου Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Καστρί- Νέα Ερυθραία) στις 22 Σεπτεμβρίου.

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη είναι Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, το οποίο παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που ενδυναμώνουν τις επιχειρηματικές ικανότητες και παρέχουν επικαιροποιημένες γνώσεις, πληροφόρηση, καθοδήγηση και δικτύωση στους αγρότες.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις καθημερινές απαιτήσεις των αγροτικών εργασιών, την εποχικότητα των καλλιεργειών και τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο των αγροτών και επιχειρήσεων, έχει σχεδιάσει σύγχρονα προγράμματα μικρής διάρκειας και προσιτού κόστους, τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς ακολουθώντας τις τάσεις του αγροτικού επιχειρείν.

Η θεματολογία των προγραμμάτων περιλαμβάνει: Επιχειρηματικό Σχεδιασμό, Δημιουργία «Επώνυμων» Αγροτικών Προϊόντων, Εμπόριο και Κανάλια Διανομής, Οργάνωση και Διαχείριση Αγροτικών Οργανώσεων, Πιστοποιήσεις και Επιχειρηματικά Οφέλη, Φορολογικά Θέματα, Εξαγωγές Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα, αλλά και για το πλάνο διεξαγωγής τους, μπορείτε να ενημερωθείτε από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη στο τηλέφωνο 210 37.39.126, καθώς και στο www.excelixi.org.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα