Νέο επεισόδιο στην κόντρα Mαξίμου – Στουρνάρα

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Ένα νέο επεισόδιο στην κόντρα κυβέρνησης – Γιάννη Στουρνάρα με τη συμβολή των δικαστικών αρχών καταγράφηκε την Πέμπτη. Στο παρασκήνιο βρίσκεται η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας να αρνείται την τοποθέτηση των προσώπων που προτάθηκαν. Πιστός στη στάση του για απόλυτο έλεγχο των τραπεζών, ο Γιάννης Στουρνάρας επέλεξε να απορρίψει αρχικά τις προτάσεις για να προχωρήσει σε αναδίπλωση στη συνέχεια αποδεχόμενος εν τέλει την τοποθέτηση του Π. Ρουμελιώτη αλλά σε μη εκτελεστική θέση.

Το κακό timing όμως επιτρέπει διαφορετικές ερμηνείες, καθώς με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, πραγματοποιήθηκε έφοδος στα γραφεία της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του Γ. Στουρνάρα, μιας και η εταιρεία της Mindwork Business Solutions ελέγχεται για προγράμματα διαφημιστικής προβολής του ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, τα οποία είχε αναλάβει το 2011 σε συνεργασία με την εταιρεία AGENDA AE.

Η έφοδος έγινε λίγες ώρες πριν η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώσει και επισήμως  ότι «κόβει» το προτεινόμενο από την κυβέρνηση δίδυμο Παναγιώτη Ρουμελιώτη και Γεράσιμου Σαπουτζόγλου για την ηγεσία της Attica Bank, και ενώ ήδη η σχετική πληροφορία είχε διαρρεύσει και κυκλοφορούσε εδώ και ημέρες στην αγορά.

Η Τράπεζα της Ελλάδας το πήγε ένα βήμα παραπάνω και απαγόρευσε στην Τράπεζα Αττικής την έκδοση οποιουδήποτε δανείου με αφορμή την ημιτελή αύξηση κεφαλαίου αλλά και τα ελλειπή στοιχεία όσον αφορά τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

Η Λίνα Νικολοπούλου στην ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι «πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές», ενώ κυβερνητικοί παράγοντες απέκρουαν πλήρως κάθε συσχετισμό της έρευνας της Εισαγγελίας με τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, με πηγές του Μαξίμου μάλιστα να σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για την έφοδο και ενημερώθηκε από το τηλεφώνημα που του έκανε ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας. Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση έσπευσε να θυμίσει πως ο διοικητής της ΤτΕ δεν είναι πολιτικό πρόσωπο αλλά διορισμένος! Στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως αυτό μπορεί να αλλάξει.

H συνέχεια αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα συνεδριάσει το νέο ΔΣ της τράπεζας οπότε και ο Θεόδωρος Πανταλάκης (άλλοτε επικεφαλής της ΑΤΕ) θα αναλάβει τα ηνία της Αττικής, ενώ τη θέση του προέδρου θα λάβει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παρά το βέτο της ΤτΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα