Νέο κεφάλαιο για τη Θεσσαλονίκη

Πρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλονικείς απηύθυνε ο Σταύρος Καλαφάτης, προκειμένου «γράψουν μαζί ένα καινούργιο κεφάλαιο στην πολύχρονη ιστορία της πόλης».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει Θεσσαλονίκη», παρά το γεγονός ότι οι πρώτες δημοσκοπήσεις είναι εναντίον του φέρεται αποφασισμένος να δώσει τη δική του μάχη, ώστε να φέρει τούμπα τα προγνωστικά. Μάλιστα ο Σταύρος Καλαφάτης εμφανίστηκε αιχμηρός εναντίον τού νυν δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάσει. Είπε πως ο δήμαρχος πρέπει να αξιολογείται με κριτήριο την αποτελεσματικότητά του και όχι την εικόνα του. Συμπλήρωσε πως πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει, να μην επενδύει στην πρόκληση, να αθροίζει και όχι να αφαιρεί δυνάμεις, να συνθέτει απόψεις, να είναι αξιοπρεπής, να παράγει έργο και όχι να περνάει ο χρόνος και να μιλάει μόνο, να χαιρετάει κόσμο και να εμφανίζεται στις τηλεοράσεις, να σέβεται τους κανόνες διαφάνειας στη δημοτική αρχή.

Ο Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε πως ο κόσμος έχει κουραστεί από τους πολιτικούς και το τελευταίο που θέλει είναι να ακούσει τους υποψήφιους να μιλούν γενικά και αόριστα. Από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει με σύνθεση δυνάμεων, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι ψηφίζει ο καθένας και με αίσθηση της ευθύνης του, μακριά από παιχνίδια αποποίησης ευθυνών του τύπου «εγώ δεν φταίω».

Οι στόχοι

Σε ό,τι αναφορά τους στόχους του, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε χαρακτηριστικά:

# Τη θωράκιση της αξιοπρέπειας της Θεσσαλονίκης, από κάθε τι που τραυματίζει την ιστορία, τη φυσιογνωμία, τους ανθρώπους της.

# Την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας.

# Την αρμονική συνύπαρξη απόψεων και προτάσεων.

# Τον απόλυτο σεβασμό στους θεσπισμένους κανόνες, που θωρακίζουν τη διαφάνεια σε κάθε συναλλαγή της διοίκησης με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

# Την αποτύπωση μιας καθαρής πόλης σε κάθε γειτονιά και όχι μόνο σε δρόμους «βιτρίνες» του κέντρου.

# Την αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση.

# Την ανάδειξη μιας ανθρώπινης πόλης, με μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

# Την έμπρακτη ενίσχυση του «ευ ζην» στη Θεσσαλονίκη.

# Τη στήριξη εθελοντικών κινημάτων σε οργανωμένη βάση με δομή, διαδικασίες και συγκεκριμένη στόχευση.

# Το μητροπολιτικό μοντέλο οργάνωσης της πόλης.

# Την ανάδειξη φορέων «αιχμής», όπως το λιμάνι, η ΔΕΘ, τα Πανεπιστήμια και οι φορείς καινοτομίας.

# Την προώθηση μιας «έξυπνης Θεσσαλονίκης».

# Την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της ουσιαστικής ευταξίας στην πόλη.

Πολλές παρουσίες

Η εκδήλωση του Σταύρου Καλαφάτη έγινε στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς και οκτώ πρόσωπα της πόλης μίλησαν για τον υποψήφιο δήμαρχο, επισημαίνοντας ότι ξεκίνησε από την τοπική αυτοδιοίκηση και επιστρέφει σε αυτήν ύστερα από μια πολύτιμη εμπειρία στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οι ομιλητές ήταν η πρώην δημοτική σύμβουλος Κάτια Ζελομοσίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νίκος Βαλεργάκης, η πρόεδρος του ΚΘΒΕ Μένη Λυσσαρίδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωστής Χαντζαρίδης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιάννης Χατζηδημητρίου, η πτυχιούχος Ιατρικής Μαρία Γραμματίκη και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων της θεραπευτικής κοινότητας «Ιθάκη» Χάρης Βαπορίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ., Γιώργος Ορφανός, Σάββας Αναστασιάδης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Κούβελας, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Καπετανόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Δημήτρης Λακασάς, ο πρόεδρος της Δ.Ε. νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης και πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.

Γ. Μηταφιδης: «Ο Μπουτάρης είναι αρχοντοχωριάτης»

«Αρχοντοχωριάτη» και «δάσκαλο που δίδασκε και λόγο δεν εκράτει» χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με αφορμή τα όσα ανέφερε για τους «χωριάτες Θεσσαλονικείς».

Την έντονη αντίδραση του Μηταφίδη προκάλεσε η αναφορά του Μπουτάρη ότι «δεν έχουμε αστική νοοτροπία, και αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια, τα τραπεζοκαθίσματα, από τον τρόπο με τον οποίο παρκάρουμε».

«Στο χωριό μας λένε “πάρ’ τη σκούφια σου και βάρα μας”, κύριε Δήμαρχε! Να σου θυμίσουμε πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια εσύ είσαι αυτός που διοικεί την πόλη. Η δική σου διοίκηση είναι αυτή που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Εσύ είσαι ο Δήμαρχος που στηρίζει τον καταστροφικό, για το περιβάλλον και την ζωή των κατοίκων, ΣΜΑ Ευκαρπίας», τόνισε στην ανακοίνωση του ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη».

Ο Τ. Μηταφίδης αναφέρθηκε και στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, για τα οποία υπενθυμίζει τη δέσμευση Μπουτάρη ότι θα τα «εξαφάνιζε» ως διοίκηση, «μαζί με τους τόνους σκουπιδιών» και πρόσθεσε: «Σου ζητάμε να δημοσιεύσεις τον αριθμό των αδειών που εκδόθηκαν τον τελευταίο μήνα διοίκησης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, και τον σημερινό αριθμό αδειών».

Δημοτική Ομάδα Γκιουλέκα:  Στις υπηρεσίες της  Ν.Δ. ως δεξαμενή σκέψης

Ευρεία σύσκεψη της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, με αντικείμενο τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη σύσκεψη, ο επικεφαλής της παράταξης και της μείζονος αντιπολίτευσης στη συμπρωτεύουσα Κώστας Γκιουλέκας (φωτ.) αναφέρθηκε στην εκλογική μάχη του Μαΐου και, με ομόφωνη απόφαση, μετά από πρότασή του, όλα τα μέλη της «Ομάδας Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» διακήρυξαν τη βούλησή τους να συστρατευθούν και να δώσουν τον αγώνα για την επικράτηση των επιλογών της Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές. Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν ότι η «Ομάδα Δημιουργίας» παραμένει ως πολιτική κίνηση για τη Θεσσαλονίκη, ως μια δεξαμενή σκέψης και ως ένας όμιλος πολιτικού προβληματισμού, τα μέλη του οποίου με παρεμβάσεις και διάφορες πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την πόλη τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα