Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση: Δεκαπέντε οι άδειες για τα ραδιόφωνα

Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση αφού μετά τον νόμο, που κρίθηκε εν τέλει αντισυνταγματικός, για τα κανάλια που όριζε τέσσερις τηλεοπτικές συχνότητες , τώρα ο Χρήστος Σπίρτζης θέλει 15 μόλις ραδιόφωνα .

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με απόφαση του την Τετάρτη, (την ώα που συνεδρίαζε το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες) καθόρισε σε 15 τις άδειες εθνικής εμβέλειας προς χρήση ραδιοσυχνοτήτων του επίγειου συστήματος παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 – 26,6 GHz.

Οι άδειες θα έχουν διάρκεια 15 ετών και για τη χορήγησή τους θα υπάρξει διαδικασία ανοιχτής δημοπρασίας. Όπως αναφέρεται η επίμαχη υπουργική απόφαση επιδιώκει να «εξασφαλίζει βιώσιμα δίκτυα και επαρκή ανταγωνισμό».

Ειδικότερα, ο Χρήστος Σπίρτζης εξέδωσε  την υπ΄ αριθμ. οικ. 69097/1496 απόφασή του η οποία αφορά τον περιορισμό και καθορισμό «είδους διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για την παροχή δημόσιων δικτύων ή/και διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 – 26,5 GHz».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα