Νέο μήνυμα Παυλόπουλου για πορεία εντός της Ευρωζώνης

Νέο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος άδραξε την ευκαιρία της συνάντησης του με τον πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρο Φέσσα, δηλώνοντας για μία ακόμη φορά το ότι η θέση της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωζώνης.
«Εγώ, κουραστικά ίσως τον τελευταίο καιρό -πολλοί θα νομίζουν ότι είναι εμμονές αυτά τα οποία με διακρίνουν- τονίζω ότι ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη. Πρέπει πράγματι να πορευθούμε μέσα στην Ευρωζώνη, το έχει ανάγκη και η ίδια η Ευρωζώνη αυτό. Και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες, και μάλιστα κατά τρόπο οριστικό. Γιατί ο τρόπος που ενδείκνυται για να βγούμε στις αγορές είναι ακριβώς μέσα από την Ευρωζώνη. Και ελπίζω ότι αυτό θα το δούμε και σύντομα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρο του ΣΕΒ Θόδωρο Φέσσα, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον πρόεδρο των βιομηχανιών να ασκήσουν τον ρόλο του συμβούλου στην Πολιτεία γενικώς, διότι, όπως είπε, «έχετε και τεχνογνωσία και τους ανθρώπους. προκειμένου να δώσετε τη γνώμη σας που είναι πολύτιμη. Και δεύτερον και κυριότερο, το ερευνητικό έργο του ΙΟΒΕ. Θεωρώ ότι το ΙΟΒΕ, και υπό την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα, είναι ένα κορυφαίο Ινστιτούτο, με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν. Και η ερευνητική του δουλειά μπορεί να αφήσει πραγματικά ιστορία, ιδίως σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Ο κ. Φέσσας απάντησε ότι ο ΣΕΒ έχει προσφέρει άπλετη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τεχνογνωσία, προκειμένου να πάρει η χώρα τον σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές, να προσελκυθούν επενδύσεις, και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν δουλειές και ευημερία.
Πρόσθεσε δε ότι το θέμα της εμπιστοσύνης, που καταπολεμά τη σημερινή αβεβαιότητα της οικονομίας, και έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή των επενδύσεων, με όλα τα συνακόλουθα, πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα