Νίκησε αλλά και πάλι δεν άρεσε ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης

Μπορεί μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα ο Ολυμπιακός να επέστρεψε στις νίκες παίρνοντας έτσι μία ψυχολογική τόνωση εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, όμως, έδειξε για άλλη μία φορά πως έχει θέμα.

Οι Πειραιώτες κέρδισαν το βράδυ της Τρίτης (19/9) με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο, όμως, επιβεβαίωσαν αυτό που συζητιέται εδώ και αρκετές μέρες, ότι δεν έχουν τρόπο να ανοίξουν άμυνες. Παρουσιάζονται εντελώς αδούλευτοι, δεν έχουν πλάνο και δεν βγάζουν αυτοματισμούς με την ευθύνη να βαραίνει φυσικά τον Μπέσνικ Χάσι.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι το παιχνίδι θα είναι ένας μονόλογος του Ουμπιακού, αφού ο Αστέρας αποφάσισε να περιμένει. Έκατσε στο δικό του μισό, σχημάτισε διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από την περιοχή του Αθανασιάδη και προσπαθούσε απλά να κλείσει κάθε χώρο.

Η τακτική αυτή λειτούργησε κόντρα σε μία ομάδα που έχει σαφές πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες. Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν πολύ να μπει στην περιοχή με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα του Εμενίκε. Ο Νιγηριανός υπήρχαν στιγμές που έβγαινε πλάγια και με την ταχύτητά του δημιουργούσε προβλήματα.

Οι αλληλοκαλύψεις των παικτών του Παντελίδη ήταν καλές με αποτέλεσμα ο Αθανασιάδης να μην έχει ιδιαίτερη δουλειά. Όσο για τη φάση του 18′, όταν πήγε να νικηθεί από το σουτ του Κούτρη, βρέθηκε ο Πασαλίδης στην κατάλληλη θέση για να διώξει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν ότι ήταν πολύ προβλέψιμος. Δεν γινόταν από κάποιον η επιπλέον ενέργεια για να δημιουργηθεί ρήγμα στην άμυνα του Αστέρα με αποτέλεσμα να γίνονται οι σέντρες η μία μετά την άλλη και να είναι εύκολα αντιμετωπίσημες.

Δεν άλλαξε κάτι ούτε στο δεύτερο μέρος. Ο Αστέρας, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν ακίνδυνος με εξαίρεση την κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, δεν έδειξε καμία διάθεση να αλλάξει τακτική και συνέχισε να περιμένει από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε το γκολ που θα τον ανάγκαζε να ανοιχτεί.

Ο Χάσι ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας πρώτα τον Μάρτινς στο ματς και αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τριάδα στα μετόπισθεν και στην πορεία έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί με την είσοδο και του Μπεν. Ωστόσο, είχαν μεγάλη δυσκολία και έτσι στο να βγάλουν φάσεις.

Τελικά βρέθηκε λύση στον γόρδιο δεσμό λόγω της… γκάφας του Ζουμά, ο οποίος έκανε πέναλτι στο 70′ στον Μπεν. Ένα λεπτό μετά ο Εμενίκε το εκτέλεσε εύστοχα διώχνοντας το άγχος από τους Πειραιώτες. Στη συνέχεια οι χώροι βρέθηκαν και από ωραία κάθετη του Φορτούνη ο Εμενίκε έκανε στο 78′ το 2-0 τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Ο Αστέρας πάλεψε στο φινάλε να ανατρέψει τα δεδομένα και βρήκε μία φάση στο 84′ με τον Τσουκαλά να μειώνει σε 2-1. Έτσι, το ματς απέκτησε ενδιαφέρον για τα τελευταία λεπτά του, αλλά σε αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κλέψουν την ισοπαλία έχοντας μόνο μία φάση με τον Δουβίκα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νεοφυτιάδης (Κορινθίας), βοηθοί του οι Πήττας (Ηλείας) και Κωνστάντιος (Εύβοιας), ενώ τέταρτος ο Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46′ Μάρτινς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ζντιέλαρ, Ταχτσίδης, Πάρντο (60′ Μπεν), Φορτούνης, Ανδρούτσος (74′ Μίλιτς), Εμενίκε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63′ Κουμάντεϊ), Στανισάβλιεβιτς (59′ Γκοντό), Δουβίκας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα