Νίκη ανάκαμψης για την ΑΕΚ μέσα στη Λάρισα με 1-2

 

Σημαντική νίκη που την έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό πέτυχε η ΑΕΚ στη Λάρισα επί της ΑΕΛ με 1-2 και ανέκαμψε ψυχολογικά. Το ματς ήταν εξαιρετικό και η Ένωση νίκησε μάλλον δίκαια, αν σκεφτεί κανείς ότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό από την αρχή, οι παίκτες διεκδικούσαν την μπάλα με πάθος και πολλές φορές έχαναν τους αντιπάλους τους και πετύχαιναν πόδια! Η ΑΕΚ σκόραρε νωρίς, στο τέταρτο λεπτό, με τον Πλατέλλα, αλλά δεν βρήκε ηρεμία στο παιχνίδι της και προτίμησε να παίξει αμυντικά αντί να ψάξει δεύτερο γκολ. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να το βρει πάλι με τον Βαγγέλη Πλατέλλα στο 31’, αλλά ούτε και τότε κατέστη δυνατό να  αποκτήσει ηρεμία με αποτέλεσμα να δεχθεί γκολ αμέσως, στο 33’ από τον Ναζλίδη, για να μπει η ΑΕΛ ξανά στο παιχνίδι.

Η Ένωση, όταν οι γηπεδούχοι έδειξαν να κουράζονται από το ασφυκτικό τους πρέσινγκ, ανέβηκε λίγο στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ ημιχρόνου, είχε δοκάρι και μία καλή ευκαιρία, ενώ μπήκε καλά και στην επανάληψη, ψάχνοντας το τρίτο γκολ. Μετά το 60’, όμως, ισορρόπησε η ΑΕΛ και μάλιστα λίγο αργότερα απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού αποβλήθηκε ο Γκάλο στο 72’ με αποτέλεσμα ο Λαμπρόπουλος να περάσει δεξί μπακ και ολόκληρη η ΑΕΚ να γυρίσει πίσω.

Στο τέλος εντελώς φυσιολογικά η Λάρισα έγινε απειλητική και ο Ανέστης αναγκάστηκε να κάνει την απόκρουση του αγώνα και είναι να απορεί κανείς πως αυτός ο τερματοφύλακας είναι τόσο εντυπωσιακός σε δύσκολα σουτ και τόσο επικίνδυνος στις εξόδους. Μετά το τέλος του αγώνα δέχθηκε κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) ο Χριστοδουλόπουλος για διαμαρτυρία!

ΑΕΛ: Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Ογιούσου, Αναστασόπουλος (64’ Ουρτάδο), Αντόνι (56΄Ντέλετιτς), Γκόλιας, Ναζλίδης, Ιλάριο, Αβραάμ

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντιντάκ, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (52’ Αλμέιδα), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (69’ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (87’ Μπακάκης)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα