Νίκη Βόλου: Θα επιδιώξει συνεργασία με τον ΠΑΟΚ

Συνεργασία με τον ΠΑΟΚ θα επιδιώξει η ομάδα της Νίκης Βόλου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Γιάννης Ξάνθης.

Αναλυτικά όσα είπε ο παράγοντας του θεσσαλικού συλλόγου στο goalpost.gr:
Για την επιλογή του Λεωνίδα Μπίλη για τον πάγκο της ομάδας:
«Πιστεύω πως είναι μία καλή επιλογή γιατί ήθελα έναν προπονητή, ο οποίος θα μπορεί να δουλέψει με νέα παιδιά. Δεν ήθελα έναν προπονητή “βιτρίνα” που θα μου πει φέρε μου και δέκα ποδοσφαιριστές για να διεκδικήσω την κατηγορία και να οικονομήσουν οι παρατρεχάμενοι. Σκοπός ενός ερασιτεχνικού σωματείου είναι να παράγει αθλητές και όχι να αγοράζει. Δεν θα έρθει με τεχνικό επιτελείο. Θα έρθει μόνος και το υπόλοιπο τιμ θα στελεχωθεί εδώ. Στα προτεινόμενα ονόματα είναι και το όνομα του Βαζέχα αλλά θεώρησα πως δεν ήταν ικανός να βοηθήσει τη Νίκη. Εγώ ήθελα προπονητή εργάτη».

Για το ενδεχόμενο να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές της ομάδας που κέρδισε την άνοδο στη Α’ Εθνική:
«Υπάρχουν συζητήσεις. Όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Υπάρχουν τρεις τέσσερις ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν και αξιόλογοι χαρακτήρες που θέλουμε να τους ξαναφέρουμε στη Νίκη. Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στο θέμα του χαρακτήρα».

Για το θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ:
«Η εκκαθάριση είναι μία εκκρεμότητα που στην παρούσα φάση δεν επηρεάζει την λειτουργία και τον σχεδιασμό της ομάδας που θα στελεχώσουμε για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Θα πρέπει να πούμε πως ακόμα και με αίτηση εκκαθάρισης λύνεται το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται δηλαδή να περιμένεις να γίνει η εκκαθάριση, η οποία συνήθως είναι χρονοβόρα. Η Νίκη στη Γ’ Εθνική θα παίξει με το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη. Αν η ομάδα ανέβει κατηγορία θα πρέπει να γίνει μία νέα ΠΑΕ. Αν η ΠΑΕ έχει κάνει αίτηση εκκαθάρισης, τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Στην έσχατη περίπτωση υπάρχει το δικαίωμα της δικαστικής οδού, όπου ζητάς να μην χρησιμοποιεί η ΠΑΕ το έμβλημα και το όνομα της ομάδας. Βέβαια, αυτό το σενάριο είναι τραβηγμένο γιατί ο κ. Πάτσης δεν έχει κανέναν λόγο να μην κάνει εκκαθάριση».

Για το γήπεδο:
«Έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό για το γήπεδο ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Η πρώτη είναι να αναπλάσουμε τους αγωνιστικούς χώρους με χόρτο. Η δεύτερη να γκρεμίσουμε την πίσω κερκίδα (Θύρα 3) και η τρίτη να βάλουμε καθισματάκια και να επεκτείνουμε την κερκίδα της Μαιάνδρου. Αυτό είναι το πλάνο. Μας έχουν υποσχεθεί πως θα μας βοηθήσουν. Αν δεν μας βοηθήσουν θα αναγκαστούμε να στηριχθούμε στις πλάτες τις δικές μας και θα κάνουμε τα βασικά. Θα φτιάξουμε τους αγωνιστικούς χώρους στο κυρίως γήπεδο και στους δύο βοηθητικούς. Ο χλοοτάπητας θα γίνει με σπορά και υπολογίζεται πως χρειάζονται περίπου 70 μέρες. Το κόστος το υπολογίζουμε στις 50-60.000€».

Για το μπάτζετ της ομάδας στη Γ’ Εθνική:
«Στόχος δεν είναι εξ αρχής ο πρωταθλητισμός στην κατηγορία. Όμως αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος στη επόμενη Γενική Συνέλευση. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν επενδυτές. Μέχρι τώρα τι σήμαινε επενδυτής; Φέσι. Στη Γενική Συνέλευση θα απευθυνθώ στον κόσμο και θα πω το εξής: Για να κάνουμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί μαζί με τα χρήματα που χρειάζονται για το γήπεδο χρειαζόμαστε “πέντε δραχμές”. Τι θέλετε να κάνουμε; Επενδυτές είμαστε εμείς. Εγώ δεν έχω την παράλογη απαίτηση ο 20χρονος να συμμετάσχει με τα ίδια χρήματα με εμένα ή με τον Στέλιο Βούλγαρη ή με τον Σταμάτη Μακρόπουλο. Εμείς θα σηκώσουμε το κύριο βάρος. Αλλά τονίζω εμείς δεν είμαστε επενδυτές. Δεν ευελπιστούμε να κερδίσουμε. Απλά θα συμμετέχουμε με “δύο δραχμές” παραπάνω. Το μπάτζετ της ομάδας, μαζί με το γήπεδο θα βγει περίπου 350.000€. Εμείς σκοπεύουμε να βάλουμε το ποσό το οποίο θα λείπει. Βέβαια εξαρτάται και από το ποσό το οποίο θα λείπει. Αν λείπει ένα ποσό της τάξης των 100.000€ θα τα βάλουμε, αν λείπουν 300.000€ δεν μπορούμε να τα βάλουμε».

Για το αν υπάρχει βοήθεια από Δήμο και Περιφέρεια:
«Μιλήσαμε πρωτίστως με τον κ. Αγοραστό αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Μας είπε πως η βοήθεια μπορεί να είναι της τάξης των 3.000€. Δεν αξίζει να μπεις καν στη γραφειοκρατική διαδικασία. Με το Δήμαρχο είχα μία συνάντηση όταν πρωτοανέλαβε, για να τον συγχαρώ πιο πολύ, και μου είπε πως ότι χρειαστώ είναι διατεθειμένος να βοηθήσει, πάντα στο μέτρο του δυνατού».

Για τα διαρκείας που πρόκειται να κυκλοφορήσει η ΠΑΕ:
«Εμένα δεν μου αρέσει να βγαίνει η ομάδα και να ζητιανεύει. Γι’ αυτό στη Γενική Συνέλευση θα πω στα μέλη και στον κόσμο πως ο τρόπος που μπορεί κάποιος να βοηθήσει είναι με την αγορά ενός διαρκείας. Τα διαρκείας θα είναι με τέσσερις τιμές: 70€, 100€, 150€ και θα υπάρξουν και 200 εισιτήρια των 250€. Τα 70άρια θα είναι για τους οργανωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Ελπίζω από τα διαρκείας να μπει στο ταμείο στη χειρότερη περίπτωση ένα ποσό των 150.000€».

Για την επικείμενη επαφή με ιθύνοντες του ΠΑΟΚ:
«Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχω επαφή με ιθύνοντες του ΠΑΟΚ. Θα επιδιώξουμε μία συνεργασία. Ευελπιστούμε πως ο κ. Σαββίδης θα βοηθήσει οικονομικά, με έμψυχο υλικό αλλά και με τεχνογνωσία. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να βοηθήσει».

Για τις προπονητικές ανάγκες της νέας ομάδας και των υποδομών:
«Εκτός των βοηθητικών γηπέδων που ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για χλοοτάπητα έχουμε εξασφαλίσει και δύο γήπεδα στο Διμήνι. Γιατί όπως θα ξέρετε στο κυρίως γήπεδο δεν θα μπορούν να γίνονται προπονήσεις. Θα είναι μόνο για αγώνες και το πολύ μία προπόνηση την εβδομάδα».

Για το θέμα της ΠΑΕ και την πιθανότητα να δηλωθεί η ομάδα στη Β’ Εθνική:
«Θα πρέπει ο κόσμος να ξέρει την αλήθεια. Υπάρχει η πιθανότητα να δηλώσει ο κ. Πάτσης την ομάδα στη Β’ Εθνική. Είναι δικαίωμά του αυτό και δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανένας. Θα πρέπει να καταθέσει φάκελο όμως πρώτα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Βέβαια το σενάριο αυτό είναι πολύ τραβηγμένο. Ο κ. Πάτσης δεν έχει την πρόθεση να καταστρέψει την ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα