Νίκος Αλιβιζάτος η πρόταση Θεοδωράκη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τον Σπύρο Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή»  βλέπει  στο πρόσωπο του κορυφαίου συνταγματολόγου μια ιδανική λύση για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας ενώ δεν λέει «όχι» και στην περίπτωση του Γιάννη Μπουτάρη. «Διαθέτει εμπειρία ζωής και δεν έχει παλαιοκομματική λογική» τονίζει χαρακτηριστικά για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Για τον Νίκο Αλιβιζάτο, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και τολμηρός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ συμπλήρωσε ότι με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσε να προτείνει τον Σταύρο Τσακυράκη, αλλά επειδή συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο του «Ποταμιού», δεν θα ήθελε να φανεί ότι προτείνει έναν «δικό» του.

Ο  επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο και για τον  Γιάννη Μπουτάρη, αναφέροντας πως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος γιατί «δεν είναι δογματικός, έχει την πείρα της ζωής και έχει αποδείξει ότι κινείται εκτός της παλαιοκομματικής λογικής των πολιτικών».

Τέλος, προανήγγειλε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου το Ποτάμι θα  παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις του, ενώ σε ερώτηση για το σενάριο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ απάντησε «Για ποιο λόγο; Για να πυροβολούμε όλοι μαζί τα ψεκαστικά αεροπλάνα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα