Νίκος Καρανίκας: Σύμβουλος με παρελθόν

«Γ@@@σου να στρώσεις τσόλι», «σίχαμα», «θηλαστικό της μπόχας», «φασιστάκι ξεπλυμένο της ιστορίας», «κατάντια του ανθρώπινου είδους», «καθυστερημένο είδος ξεβαμμένο» είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους «στόλισε» την Θεσσαλονικιά επιχειρηματία, Κική Μαχαιρίδου, ο Νίκος Καρανίκας, σε μία έντονη λογομαχία που είχαν στο Facebook. Αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην πολυτάραχη θητεία τού μπάρμαν που απέκτησε εξουσία.

Ο κατά τ’ άλλα… εκλεπτυσμένος πρωθυπουργικός σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού, παραμένει ιδιαίτερα δραστήριος στα social media, αν και πλέον δεν εκφράζει τον θαυμασμό του στην Ελένη Μενεγάκη αλλά υπερασπίζεται το –όποιο– κυβερνητικό έργο. Αν η χώρα δεν ζούσε τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Καρανίκα θα προκαλούσαν απλά γέλιο. Όμως, το γεγονός ότι σήμερα καλοπληρώνεται από το ελληνικό κράτος –χωρίς κανείς να γνωρίζει σε τι ακριβώς συμβουλεύει τον πρωθυπουργό– ο άνθρωπος που πιστεύει ότι «η καριέρα είναι χολέρα» προκαλεί ερωτηματικά. Πέραν του νόμιμου εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσον είναι ηθικό να εργάζεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο 48χρονος Θεσσαλονικιός που το 2011 –όχι και τόσο πίσω– είχε πρωτοστατήσει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, καθώς και στην ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Σε δικογραφία, που αποκαλύπτει σήμερα η «Α» και εστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2011, αναφέρεται το όνομα του Νίκου Καρανίκα ως ενός εκ των ατόμων «που κατέλαβε το οδόστρωμα και εμπόδιο για την πραγματοποίηση της παρέλασης», καθώς επίσης «να βρίσκεται εντός πλήθους που έχει εισέλθει επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου και συμμετέχοντας σε ανθρώπινη αλυσίδα να εμποδίζει την παρέλαση των έφεδρων αξιωματικών διαπληκτιζόμενος με αυτούς». Τον πρωθυπουργικό σύμβουλο –τότε βέβαια τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη μονοψήφια– αναγνώρισε από φωτογραφίες και βίντεο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που συμμετείχε στα μέτρα ασφαλείας της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Να θυμίσουμε ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είχαν γίνει «ομορφιές» –που τα τότε αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ είχαν χαρακτηρίσει ως «Παρέλαση λαϊκής οργής, κατά του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος»– με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να αποχωρεί υπό τις ιαχές του πλήθους «προδότη, προδότη». Βεβαίως, ο Νίκος Καρανίκας, όπως και άλλοι, είχε κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται σε πορεία που συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση ότι δεν προβαίνει σε έκνομες πράξεις, στοιχείο το οποίο δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει.

Άφθονο γέλιο, πάντως, προκαλούν οι… θεσμικές τοποθετήσεις όπως: «το να πληρώσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι κρίσιμο για την θωράκιση του τραπεζικού συστήματος, το οποίο ανακεφαλαίωσαν πολλάκις οι φορολογούμενοι, που επωμίζονται το δημόσιο χρέος». Πολλώ δε μάλλον όταν στα χρόνια της αντιπολίτευσης γαλουχήθηκε με το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα