“Να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Θεσμών και Διαφάνειας”

Νέα προβλήματα προσέθεσε στο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατέθεσε αίτημα προκειμένου να παρουσιαστεί να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε αυτή την κίνηση-ματ, δίχως να το περιμένει κανένα, με συνέπεια ο Σεπτέμβριος στην κυριολεξία να είναι καυτός μήνας για την κυβέρνηση, καθώς τότε θα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Πάνος Καμμένος για τις επικοινωνίες του με τον ισοβίτη έμπορο ναρκωτικών Μάκη Γιαννουσάκη.

Το αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου θα γίνει υποχρεωτικά αποδεκτό από την πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς αναμένεται να υιοθετηθεί και από τα 2/5 των μελών της επιτροπής (αντιπολίτευση) ώστε να λάβει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και τον τρόπο λήψης αποφάσεων .

«Όλα αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης αφορούν ένα μείζον συνταγματικό θεσμό που είναι η διακυβέρνηση της χώρας» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση και έχουν καταλάβει κεντρική θέση στο δημόσιο διάλογο».

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποτελεί το αρμόδιο όργανο ώστε να γίνει αυτή η κρίσιμη συζήτηση  «για το τρόπο που η χώρα πέρασε ξυστά από την καταστροφή και από τον εφιάλτη».

Πήγε να κερδίσει χρόνο

Η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου επιχείρησε όπως ήταν αναμενόμενο να κερδίσει χρόνο.

Υπενθύμισε ότι για τον Σεπτέμβριο έχει κληθεί ο Πάνος Καμμένος έπειτα από το σχετικό αίτημα του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη. Αντέτεινε δε ότι η ίδια έχει στόχο να περιφρουρεί το κύρος της επιτροπής και να μην ακολουθεί τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Είχε μάλιστα τον ακόλουθο διάλογο με τον κ. Βενιζέλο:

Χριστοδουλοπούλου: “Για αυτό και να ασχολούμεθα με το βιβλίο του Βαρουφάκη”.

Βενιζέλος: “Όχι με το βιβλίο, αλλά με τις αποκαλύψεις. Αυτά είναι θέματα Θεσμών και Διαφάνειας”.

 Χριστοδουλοπουλου: “Δίνετε μεγάλη αξιοπιστία στα όσα γράφει ο Βαρουφάκης”.

Βενιζέλος:” Εγώ δεν δίνω αξιοπιστία. Ο Τσίπρας έδινε. Και τον κατέστησε και γκουρού της οικονομίας”.

Χριστοδουλοπούλου: “Περσινά ξινά σταφύλια”.

Το θέμα πάντως δεν έκλεισε εδώ και αναμένεται να υπάρξει νέα συζήτηση και απόφαση μετά το πέρας συζήτησης των θεμάτων ημερησίας διάταξης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα