“Να μην αγνοεί ο Τσίπρας το μάθημα του 2015”

Σε αναμονή καλών ειδήσεων από το Eurogroup βρίσκονται στο Ποτάμι, αν και δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Στην Σεβαστουπόλεως εκτιμούν πως άλλη μία ευκαιρία για την πραγματική οικονομία θα χαθεί υπονοώντας φυσικά την ποσοτική χαλάρωση, καθώς στην 9 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και βέβαια από την κυβέρνηση ισχυρίζονται πως απλά θα χάσουν δύο μήνες. Όμως στο Ποτάμι ανησυχούν πως εάν χαθεί το ορόσημο του Μαρτίου, τότε δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, προβλέποντας ένα δυσοίωνο μέλλον, ειδικά μετά τα στοιχεία που δείχνουν τεράστιες εκροές από τις τράπεζες, ακόμη και με τα capital controls.
Γι’ αυτό το λόγο και ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού σε ανακοίνωση τονίζει την ελπίδα να βγει λευκός καπνός από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση διαπραγματεύεται από χειρότερη θέση. Το αναγνωρίζουν ακόμη και υπουργοί της που ζητούν να κλείσει η συμφωνία τώρα και όχι σε πέντε μήνες. Τις συνέπειες της αβεβαιότητας τις πληρώνει η πραγματική οικονομία με λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας. Στο σημερινό Eurogroup πρέπει να βγει «λευκός καπνός». Να δρομολογηθεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, ώστε να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το μάθημα του 2015 είναι πολύ ακριβό για να το αγνοεί ο κ. Τσίπρας”.
Ερώτηση για Siemens
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Αμυράς, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητώντας να μάθει, εάν η εταιρεία Siemens έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες είναι:

* Πληρωμή 80 εκατ. ευρώ για εισπρακτέες απαιτήσεις του Ελληνικού δημοσίου.

* Καταβολή 90 εκατ. ευρώ, σε βάθος 5ετίας, για ερευνητικά προγράμματα.

* Επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ εντός Ελλάδος ως διασφάλιση της παρουσίας της στη χώρα, διατηρώντας τουλάχιστον 600 θέσεις εργασίας.

* Εξέταση της προοπτικής να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα, έργο αξίας 60 εκατ. ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση 700 εργαζομένων.

Τέλος ο κ. Αμυράς ζητά διευκρινίσεις από τον υπουργό για ποιο λόγο αντικαταστάθηκαν τα μέλη της Εποπτικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών που έργο έχει να παρακολουθεί εάν η Siemens υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι υπόλογη εταιρεία κατέστη η Siemens Spa Ιταλίας αντί της Siemens AG Μονάχου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα