“Να μην παραδώσουν την ψυχή της Ελλάδας, την Μακεδονία”, τονίζει η Ένωση Κεντρώων

«Η ψυχή της Ελλάδας είναι η Μακεδονία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της Ένωση Κεντρώων, τονίζοντας ταυτόχρονα πως δεν μπορεί η χώρα να παραδώσει την ψυχή της.

«Η ψυχή της Ελλάδας είναι η Μακεδονία, για να είναι η Μακεδονία δική μας, φύγανε από την Κρήτη παλικάρια και έχυσαν το αίμα τους στο Μακεδονικό Αγώνα. Αν δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας, η Ελλάδα θα είναι σώμα χωρίς ψυχή», υποστηρίζει η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει «αν νομίζουν, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης ότι έχουν δικαίωμα να παραχωρήσουν το όνομα, θα συνδέσουν το όνομα τους με ένα στίγμα ανεξίτηλο και αθεράπευτο ισόβια».

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων αναφέρεται συγκεκριμένα στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να δηλώσουν ξεκάθαρα, ότι αν δεν ψηφίσει και ο Καμμένος την παραχώρηση του ονόματος, δεν δίνουν και οι ίδιοι ψήφο. Αν συνεχίσουν τα μισόλογα φανερώνουν, ότι στηρίζουν κατ΄ ουσία τον Τσίπρα και φοβούνται τις εκλογές. Το κάθε κόμμα πρέπει να πάρει υπεύθυνη θέση γιατί μισόλογα και ήξεις, αφήξεις, δεν είναι τίμια στάση απέναντι στους πεσόντες του Μακεδονικού Αγώνα».

Όσον αφορά στην υπόθεση παροχής ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό, η Ένωση Κεντρώων αναφέρει: «Η κυβέρνηση κάνοντας προσφυγή κατά της παροχής ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, μας θυμίζει ότι ο κ. Τσίπρας ζηλεύει τη δόξα Παγκάλου στην υπόθεση Οτσαλάν. Τελικά, φοβόμαστε ότι είπε αλήθεια ο Ερντογάν, ότι ο Τσίπρας τον διαβεβαίωσε πως σε 15-20 ημέρες θα έχουν απελαθεί όλοι στην Τουρκία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα